Italienere savnet - russere og franskmenn forlater Irak

Fire italienske sikkerhetsfolk er forsvunnet i Irak og kan være de samme som en gruppe irakere forrige uke hevdet å ha kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire er ansatt i et privat sikkerhetsfirma. Italias statlige fjernsyn RAI meldte tirsdag at fire ansatte i selskapet DPS er savnet. Fredag hevdet irakiske opprørere overfor nyhetsbyrået Reuters at de hadde tatt fire italienere og to amerikanere til fange utenfor Bagdad.

TV-stasjonen al-Jazeera viste tirsdag videoopptak av fire menn og beskrev dem som italienere bortført av irakiske islamister. Kidnapperne krever at italienske styrker trekker seg ut av Irak, ifølge al-Jazeera.

Det russiske selskapet Tekhpromexport evakuerer alle sine 370 ansatte i Irak fra landet. Flertallet av de 500 russerne i Irak arbeider for det statlige selskapet som blant annet bygger en kraftstasjon 60 kilometer utenfor Bagdad.

- Spørsmålet om våre ansattes sikkerhet har førsteprioritet for vår ledelse, sier selskapets leder Sergej Molozjavij i en uttalelse.

Frankrike oppfordrer franske borgere i Irak til å forlate landet og advarer folk mot å reise dit.

- Siden slutten av forrige uke har vi sterkt rådet alle franskmenn i Irak til å reise. Alle som planlegger å dra dit, har vi rådet til å utsette reisen, sa en talsmann for det franske utenriksdepartementet på en pressekonferanse i Paris. Han betegnet situasjonen som bekymringsfull og sa det var rundt 100 franskmenn i Irak for øyeblikket.

(NTB)