Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Italienere vil være meg

Silvio Berlusconi om sexskandalene.

KJEPPHØY: - De fleste italienere vil nok like å være meg, sier Silvio Berlusconi. Foto: REUTERS/Remo Casilli/Scanpix
KJEPPHØY: - De fleste italienere vil nok like å være meg, sier Silvio Berlusconi. Foto: REUTERS/Remo Casilli/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Majoriteten av alle italienere med hjertet på hånda vil være meg, ser seg selv i meg og i hvordan jeg oppfører meg, sier Italias statsminister Silvio Berlusconi til sin egen TV-kanal. Berlusconi uttalte seg i dag i forbindelse med sexskandalene som har preget nyhetsbildet i Italia. 

- De vet også at jeg ikke stjeler eller bruker makta til min egen fordel, sier han videre.

Avviser katolikk-strid
Italias statsminister Silvio Berlusconi har de siste måneden vært i medienes søkelys etter flere sex-skandaler. Flere medier har rapportert at det skal ha være uenigheter mellom ham og den katolske kirke som følge av disse skandalene. Den katolske kirken har stor politisk makt i Italia.

Han avfeier at sine private skandaler har gått utover forholdet med den mektige kirka. Berlusconi sier at hans standpunkt om en kommende lovgivning om aktiv dødshjelp vil styrke forholdet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Religiøse ledere innenfor den katolske kirka og katolikk-avisa Avvenire har kritisert den omtalte statsministeren for hans famøse livsstil.

- Menger seg med mindreårige
Sex-skandalen startet med at kona Veronica Lario (53) i mai krevde skilsmisse etter at han hadde vært i bursdagsfest hos den 18 år gamle modellen Noemi Letizia. I går uttalte hun seg for første gang til media, der hun beskrev sitt forhold til statsministeren hun kaller «Papi» - eller «Pappa».

Helt siden dette ble kjent at det blitt spekulert rundt hva forholdet deres besto av. Den italienske statslederen har alltid benektet å ha et seksuelt forhold med henne. Letizia sier i intervjuet at hun kaller ham for «Papi» fordi hun har kjent ham siden hun var ei lita jente.

Berlusconis kone har sagt at forholdet mellom de to var grunnen til at ekteparet skilles. Lario har sagt at hun ikke kan være sammen med en mann som «menger seg med mindreårige, og som er syk». Letizia nekter på sin side for å være grunnen.

- Det Veronica sier bryr meg ikke. Det er hennes problemer med familien. Jeg bør ikke får skylda for det, sier Letizia i intervjuet.

Nekter for sex-kjøp
Italiensk presse har de siste månedene fråtset i historier om Berlusconis appetitt på vakre kvinner. En italiensk modell, Patrizia D'Addario, fortalte at hun hadde blitt betalt mer enn 1000 dollar(over 6500 kroner) for å delta på en fest i huset hans i Roma sammen med andre kvinner. Modellen hevdet videre at hun ble bedt om å komme tilbake til huset hans, og at hun «ble natten over».

- Jeg har aldri betalt en kvinne. Jeg har aldri forstått hvor tilfredsstillelsen er hvis du ikke får nyte følelsen av erobring, sa den italienske statsministeren til ukeavisen Chi, som han selv eier, ifølge BBC.

Berlusconi står fremdeles sterkt til tross for medieskandalene. Støtten blant praktiserende katolikker har blitt noe svekket, ifølge nyhetsbyrået Associated Press. Opposisjonen har ikke klart å vokse på skandalen.

Han kaller journalistikken til avisene han ikke eier for samfunnsnedbrytende, og «at den er i mot folket».

 
18-årige Noemi Letizia, som på en måte er stridens kjerne, har brått fått kjendisstatus som konsekvens av skandalen.

I gårdagens TV-intervju sa hun at hun satt pris på å bli fulgt av paparazzi-fotografer og håpet at hennes nye berømmelse ville hjelpe henne med å skaffe henne skuespillerjobber. 

KJENDIS: Noemi Letizia (18) har oppnådd kjendisstatus av Berlusconis sexskandaler. Foto:    REUTERS/Ciro De Luca/Scanpix
KJENDIS: Noemi Letizia (18) har oppnådd kjendisstatus av Berlusconis sexskandaler. Foto: REUTERS/Ciro De Luca/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media