Italieneren reddet ned

Bare de døde er igjen på toppen av K2

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsklatrere klarte i natt å redde ned italienske Marco Confortola fra dødssonen på K2.


Confortola er den siste klatreren i live som var strandet i den såkalte dødssonen på verdens nest høyeste fjell, etter at to nederlendere ble hentet ut med helikopter i går.

Italieneren er foreløpig brakt ned til en framskutt basecamp på omlag 6000 meters høyde, og er derfor ikke formelt i sikkerhet ennå. Men han er ute av den såkalte dødssonen, der luften er for tynn til å overleve over tid uten medbrakt oksygen. Videre får han behandling av sine redningsmenn, og var frisk nok til å ringe sin bror Luigi, melder BBC.

- Det var et helvete der oppe. På grunn av høyden og utmattelsen, falt jeg sammen og sovnet i snøen ved nedstigningen til under 8000 meter (under dødssonen red. anm.). Da jeg våknet kunne jeg ikke skjønne hvor jeg var, fortalte han.

Pakistanske helikopterpiloter vil i dag forsøke å nå leiren på 6000 meter, men foreløpig er været for dårlig.

Elleve klatrere er så langt bekreftet omkommet i ulykken på fredag, blant dem norske Rolf Bae. Klatrerne ble tatt av et ras natt til lørdag da de var på vei ned fra fjellet. Det var mørkt da ulykken inntraff og klatrerne befant seg på 8100 meters høyde.

DØDSFJELL: I dag er bare de døde igjen på verdens nest høyeste fjelltopp. Italienske Marco Confortola er den siste av klatrerne som overlevde tragedien som ble reddet ut av dødssonen. Foto: SCANPIX
DØDSFJELL: I dag er bare de døde igjen på verdens nest høyeste fjelltopp. Italienske Marco Confortola er den siste av klatrerne som overlevde tragedien som ble reddet ut av dødssonen. Foto: SCANPIX Vis mer
Italieneren reddet ned