Italienerne raser etter mafia­bossens skandale­begravelse

Spilte av «Gudfaren»-musikk og kastet roseblader ned fra helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mafiabossen Vittorio Casamonicas begravelse har fått italienerne til å se rødt. Hundrevis av tilskuere møtte i går opp for å ta et siste farvel med en av Italias mest hensynsløse mafialedere, men det var ikke alle som var like fornøyde.

- Det føltes ut som om å være på et filmsett med prangende luksus, hester og en vogn dekorert med gull som sannsynligvis ikke engang Dronning Elizabeth har råd til, sier Walter Grubissa til The Guardian.

Casamonica-klanens overhode fikk kisten sin båret gjennom gatene i Roma med svarte hester og en vogn i gull. Plakater utenfor kirken erklærte ham som «Kongen av Roma».

Og som om ikke det var nok toppet det hele seg med at kjenningsmelodien til mafiafilmen «Gudfaren» ble spilt av under hele seansen utenfor kirken.

Fra himmelen «regnet» det roseblader som ble kastet ned fra et helikopter.

Innenriksministeren forlanger svar Det italienske Luftfartstilsynet har inndratt helikopterlisensen til helikopterpiloten fordi helikopter med bare én motor har forbud mot å fly over hovedstaden.

Helikopteret fløy i tillegg under flygrensen på 330 meter og brøt loven ved å kaste ut rose- og flygeblader.

PLAKATER PÅ KIRKENS VEGGER: På plakater med bilder av mafiabossen sto det skrevet "Kongen av Roma". Foto: Massimo Percossi/ANSA
PLAKATER PÅ KIRKENS VEGGER: På plakater med bilder av mafiabossen sto det skrevet "Kongen av Roma". Foto: Massimo Percossi/ANSA Vis mer

Innenriksminister Angelino Alfano har kalt myndighetene i hovedstaden inn på teppet, og forlanger svar på hvordan de kunne tillate en slik begravelse.

- Det er utålelig at begravelser brukes til å overlevere mafia-meldinger, skrev ordføreren i Roma, Ignazio Marino, på Twitter.

Aldri dømt Selv om han aldri ble dømt for å være en såkalt mafiaboss, regner politiet med at 65 år gamle Casamonica var den antatte lederen av Casamonica-klanen. Klanen skal stå bak omfattende narkotikatrafikk, svindel og utpressingsringer i Roma.

Ifølge The Guardian har klanen blitt anklaget for å infiltrere det politiske miljøet i Roma for å påvirke etterforskning av korrupsjonssaker.

Begravelsen er den siste av en lang rekke korrupsjonsskandaler som har skylt inn over Roma i sommer. Dagen før begravelsen ble en omfattende korrupsjonssak, med 59 mafiamedlemmer, berammet. De er tiltalt for å ha prøvd å påvirke politikere til å gi dem ulike typer offentlige kontrakter.

 HEDERLIG BEGRAVELSE:  Kisten til gangsteren Vittorio Casamonica ble ført inn i kirken med vogn, da han i går skulle bli begravet i Roma. REUTERS/Stringer
HEDERLIG BEGRAVELSE: Kisten til gangsteren Vittorio Casamonica ble ført inn i kirken med vogn, da han i går skulle bli begravet i Roma. REUTERS/Stringer Vis mer