MISLIKT: Romas offisielle juletre på Piazza Venezia har vakt harme blant byens innbyggere. Etter store protester har juletreet blitt pyntet med julekuler og fått en stjerne i toppen. Foto: Andrea Ronchini/NurPhoto/Sipa USA
MISLIKT: Romas offisielle juletre på Piazza Venezia har vakt harme blant byens innbyggere. Etter store protester har juletreet blitt pyntet med julekuler og fått en stjerne i toppen. Foto: Andrea Ronchini/NurPhoto/Sipa USAVis mer

Italienerne raser mot juletreet i Roma: - Får lyst til å spy

Hva er grønt, glitrende og fullt av julestemning? Iallfall ikke juletreet i Roma, mener italienerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Årets offisielle juletre i Roma falt ikke i smak hos italienerne, ifølge BT.

Etter at et bilde av juletreet ble publisert på Facebook-sidene til bystyret i Roma, rant det inn med negative kommentarer. Flere av dem er gjengitt i avisa The Telegraph.

- Jeg får lyst til å spy, er en av kommentarene.

Ifølge avisa The Local er treet blitt kalt for verdens styggeste juletre av Romas innbyggere.

- Det er så stygt!

På folkemunne er treet blitt omdøpt til "albero dell'austerity", ifølge avisa The Telegraph. På norsk kan navnet oversettes til "innstrammingstreet".

- Det hadde vært bedre om vi ikke hadde et juletre i det hele tatt, det er så stygt! skriver en annen.

En tredje person mener at juletreet er et symbol på den italienske hovedstaden.

- Det er akkurat som resten av byen, fullt av hull og dekket av søppel.

Fikk «nytt» tre

Ifølge The Telegraph kommenterte over tusen personer bildet av juletreet på Romas offisielle Facebook-side.

Og protestene har fått effekt. 15. desember publiserte bystyret i Roma nye bilder av det upopulære juletreet, med ny og oppjustert dekorasjon.

- Romerne vil ha et vakrere juletre på Piazza Venezia, og det skal de få. Jeg har bedt om at treet skal få flere dekorasjoner og lys, sa Virginia Raggi, ifølge The Local.

Sparer penger

Ifølge BT er dette andre året på rad at Romas borgermester er beskyldt for å provosere byens borgere med et «stygt» juletre.

Raggi svarte først på årets kritikk med å påpeke at både juletreet og lysene det først ble pyntet med var dekorasjoner, som gjorde at kostnadene til treet ble redusert til frakt og oppstilling av treet, ifølge The Local.

Avisa skriver videre at bystyrets opprinnelige utgifter lå på 15.000 euro, et beløp som tilsvarer rundt 146.000 norske kroner.

Ifølge Raggi skulle pengene som ble spart inn på lavere juletre-utgifter gå til opprustning av byens offentlige lekeplasser og parker.