VIST FRAM PÅ YOUTUBE:   På en video publisert på Youtube truer en fundamentalistisk islamistisk gruppe med å drepe Vittorio Arrigoni om ikke flere fanger løslates. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE:COM
VIST FRAM PÅ YOUTUBE: På en video publisert på Youtube truer en fundamentalistisk islamistisk gruppe med å drepe Vittorio Arrigoni om ikke flere fanger løslates. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE:COMVis mer

Italiensk aktivist drept på Gazastripen

Propalestina-aktivisten Vittorio Arrigoni (36) ble funnet død noen timer etter at han ble kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den italienske propalestina-aktivisten Vittorio Arrigoni er funnet død på Gazastripen, sier kilder i Hamas til BBC.

Arrigoni ble bortført av en radikal islamistisk gruppe torsdag morgen. De krevde lederen sin løslatt i bytte for italieneren. 

En talsmann for Hamas sier mannen ble funnet hengt bare noen timer etter kidnappingen etter at politiet hadde mottatt et tips. Han hadde da vært død i flere timer allerede.

En person er pågrepet for drapet og flere er ettersøkt, ifølge talsmannen.

Hamas for moderate Ifølge BBC sto en salafistisk bevegelse som betrakter Hamas som for moderate bak kidnappingen.

Gruppen omtaler seg selv med det fram til nå ukjente navnet «The Brigade of the Gallant Companion of the Prophet Mohammed bin Muslima,» ifølge AFP.

I en video som ble publisert på Youtube i går,  truet de med å henrette Arrigoni hvis ikke lederen deres, Sheikh Abu Maqdasi, og flere andre fanger ble løslatt. Sheikh Maqdasi ble arrestert i Gaza i mars. 


Vist fram På videoen ser  det ut som Arrigoni er blitt utsatt for vold. Han blir vist fram med svart tape foran øynene.

«Det italienske gislet kom inn i landet vårt bare for å spre korrupsjon», står det i en tekst på filmen. Italia omtales som «det vantro landet.»
 
Arrigoni medlem i den propalestinske gruppen International Solidarity Movement og hadde vært på Gaza i flere år.

Dette er første gang en utlending er blitt kidnappet i Gaza siden 2007. Hamas har fått æren for å ha fjernet faren for kidnapping, fram til nå.

AKTIVIST:   Vittorio Arrigoni (36) tilhørte den propalestinske gruppen International Solidarity Movement og hadde vært på Gaza i flere år. Foto: REUTERS/Suhaib Salem
AKTIVIST: Vittorio Arrigoni (36) tilhørte den propalestinske gruppen International Solidarity Movement og hadde vært på Gaza i flere år. Foto: REUTERS/Suhaib Salem Vis mer