Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per Sandberg og Bahareh Letnes

Italiensk avis: «Den fremmed­fiendtlige ministeren fant kjærligheten med iransk flyktning»

Sandberg-saken vekker oppsikt også i utlandet.

FERDIG: Per Sandberg (58) har fått kritikk for at han tok med seg jobbtelefonen til Iran, og for at han ikke varslet Statsministerens kontor om at han skulle dit. I dag trakk han seg som fiskeriminister. Her er han sammen med kjæresten Bahareh Letnes (28). Foto: Facebook
FERDIG: Per Sandberg (58) har fått kritikk for at han tok med seg jobbtelefonen til Iran, og for at han ikke varslet Statsministerens kontor om at han skulle dit. I dag trakk han seg som fiskeriminister. Her er han sammen med kjæresten Bahareh Letnes (28). Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare her hjemme det er interesse for saken om Per Sandberg (Frp). Også i utenlandske medier er hans Iran-reise med den norsk-iranske kjæresten Bahareh Letnes (28) blitt omtalt.

Avisa Repubblica, en av Italias største aviser, skriver at den «fremmedfiendtlige ministeren» hadde funnet «kjærligheten med en iransk flyktning», og at han ble nødt til å si fra seg ministerjobben i dag.

- Han var fremmedfiendtlig og ønsket alle innvandrere ut av landet sitt. Bahareh Letnes, en ung iransk flyktning og tidligere Miss Iran-deltaker, endret livet hans og karrieren, hevder storavisa bastant.

Sandberg er blitt forelagt den italienske avisas framstilling av Dagbladet.

- Den italienske avisa er godt informert av dere. Det er sannsynlig sitater fra Dagbladet de bruker, skriver Sandberg i en SMS mandag kveld.

AVGÅTT STATSRÅD: Per Sandberg (Frp) reiste til Iran på ferie med sin kjæreste Bahareh Letnes, noe han kalte en «privat og spontan ferietur», men nå har reisen bidratt til at han gikk av som fiskeriminister og nestleder i Frp. Vis mer Vis mer

- Innvandringsmotstander

Sandberg trakk seg i dag som minister samt nestleder i Fremskrittspartiet. Politikeren tok med seg jobbtelefonen på reise både til Iran og Kina, noe sikkerhetsinstruksen fra PST sier at man ikke skal. Han varslet heller ikke Statsministerens kontor på forhånd. Sandberg beklaget i dag og svarte med å trekke seg som fiskeriminister. Harald Tom Nesvik ble i statsråd i dag utnevnt til ny fiskeriminister.

Den britiske tabloidavisa Daily Mail skriver det som det er: «Iran-ferien kostet ham jobben». De kaller saken en «sikkerhetsskandale».

Frp er Stortingets mest innvandringskritiske parti, og det har de utenlandske mediene fått med seg. Den italienske avisa skriver at Sandberg «alltid har vært kjent som en av de største motstanderne av innvandring».

KRASS: Nøkkeloverrekkelsen i Fiskeridepartementet. Harald Tom Nesvik tar over som fiskeriminister etter Per Sandberg. I forkant av overrekkelsen fikk Sandberg blant annet spørsmål fra en VG-journalist om hva han skulle gjøre nå. Slik svarte han. Video: NTB Scanpix Vis mer

«Skjønnhetsdronning»

Nyhetsbyrået Agence France-Presse (AFP) skriver at «Norges innvandringskritiske fiskeriminister trakk seg etter at han brøt sikkerhetsreglene da han dro på ferie til Iran med en Iran-født eks-skjønnhetsdronning».

Svenska Dagbladet skriver at Sandberg ble «tvunget bort» som minister. De skriver også følgende:

- Sandbergs plutselige interesse for Iran viser hvor uforutsigbar politikk kan være, skriver avisa.

Per Sandberg varslet i dag at det skal arrangeres en pressekonferanse i morgen. Der skal han og Bahareh Letnes sammen fortelle mer om de sammensatte årsakene til at han går av som minister. På en pressekonferanse med statsminister Erna Solberg i ettermiddag sa han at «Bahareh og jeg har mye vi skal konfrontere dere med», og siktet til pressen som var til stede.

Solberg opplyste på samme pressekonferanse at Sandberg selv ba om å trekke seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!