Per Sandberg og Bahareh Letnes

Italiensk avis: «Den fremmed­fiendtlige ministeren fant kjærligheten med iransk flyktning»

Sandberg-saken vekker oppsikt også i utlandet.

FERDIG: Per Sandberg (58) har fått kritikk for at han tok med seg jobbtelefonen til Iran, og for at han ikke varslet Statsministerens kontor om at han skulle dit. I dag trakk han seg som fiskeriminister. Her er han sammen med kjæresten Bahareh Letnes (28). Foto: Facebook
FERDIG: Per Sandberg (58) har fått kritikk for at han tok med seg jobbtelefonen til Iran, og for at han ikke varslet Statsministerens kontor om at han skulle dit. I dag trakk han seg som fiskeriminister. Her er han sammen med kjæresten Bahareh Letnes (28). Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare her hjemme det er interesse for saken om Per Sandberg (Frp). Også i utenlandske medier er hans Iran-reise med den norsk-iranske kjæresten Bahareh Letnes (28) blitt omtalt.

Avisa Repubblica, en av Italias største aviser, skriver at den «fremmedfiendtlige ministeren» hadde funnet «kjærligheten med en iransk flyktning», og at han ble nødt til å si fra seg ministerjobben i dag.

- Han var fremmedfiendtlig og ønsket alle innvandrere ut av landet sitt. Bahareh Letnes, en ung iransk flyktning og tidligere Miss Iran-deltaker, endret livet hans og karrieren, hevder storavisa bastant.

Sandberg er blitt forelagt den italienske avisas framstilling av Dagbladet.

- Den italienske avisa er godt informert av dere. Det er sannsynlig sitater fra Dagbladet de bruker, skriver Sandberg i en SMS mandag kveld.

- Innvandringsmotstander

Sandberg trakk seg i dag som minister samt nestleder i Fremskrittspartiet. Politikeren tok med seg jobbtelefonen på reise både til Iran og Kina, noe sikkerhetsinstruksen fra PST sier at man ikke skal. Han varslet heller ikke Statsministerens kontor på forhånd. Sandberg beklaget i dag og svarte med å trekke seg som fiskeriminister. Harald Tom Nesvik ble i statsråd i dag utnevnt til ny fiskeriminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer