Italiensk fotballsupporter i norsk varetekt

Tingretten tolererte ikke vold mot politimann på Sandefjord Lufthavn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 33 år gammel italiensk fotballsupporter med kurs for UEFA-cup i Halmstad torsdag kveld, har foreløpig buklandet i Skien fengsel.

Først skal han ha laget kvalm om bord på et Ryan Air-fly fra Bergamo i Italia til Sandefjord. På Torp flyplass sparket han til en politimann i skrittet.

Tønsberg tingrett varetektsfengslet i dag italieneren for to uker.

Fulle og kranglete

- Vold mot offentlig tjenestemann er grunnlaget for varetektsfengslingen. Saken skal gjøres opp før mannen slipper fri, og straffesak er allerede berammet i Sandefjord tingrett 7. desember på siste dag av varetektsfengslingen, sier politiadvokat Kjetil Baustad Egelie til Dagbladet.no.


Det var i går politiet ble tilkalt til Torp for å ta i mot to fulle og kranglete italienere som skulle heie fram sine helter i Sampdoria.

Sammen med et 20-talls andre supportere valgte de valgte den noe uortodokse reiseruta  Bergamo - Sandefjord på veien mot sør-Sverige. Ifølge NRK Østafjells gikk den ene mannen til angrep på et besetningsmedlem underveis og lagde så mye bråk at piloten vurderte å nødlande underveis.

I fyllearesten
Begge italienerne måtte overnatte i fyllearresten i Tønsberg. Den ene ble satt fri samme dag, uten noen forføyninger.

- Det var vold mot vår tjenestemann som utløste begjæringen om varetektsfengsling. Bråket om bord i flyet hadde ikke norsk rettsvesen kunnet gjøre noe med så lenge det var en utenlandsk statsborger i et utenlandsregistert fly i internasjonalt luftrom, sier politiadvokat Baustad Egelie.

Straffelovens paragraf 127 om vold mot offentlig tjenestemann har en strafferamme på inntil tre års fengsel. Politiet ba om tre uker i varetekt, men nøyde seg med to uker og fikk berammet straffesaken før varetekten går ut.

Resolutt opptreden

Lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld ved Sandefjord Lufthavn Torp fulgte opptrinnet da politiet skulle ta i mot bråkmakerne.

- Vi er glad for politiets resolutte opptreden. De andre italienerne oppførte seg bra, sier lufthavnsjefen til Dagbladet.no.

SLAPP NØDLANDING Lufthavnsjefen i Sandefjord roser politiet for resolutt opptreden overfor italienske bråkmakere med Ryan Air fra Bergamo.