Italiensk journalist og tolken hans drept i Ukraina

I et artilleriangrep nær Slavjansk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En italiensk journalist og tolken hans er drept, og en fransk fotograf er såret i et artilleriangrep nær Slavjansk øst i Ukraina, opplyser en militærkilde til det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

Slavjansk regnes som de prorussiske separatistenes høyborg, og det er uklart hvem som sto bak angrepet.

Ifølge den franske fotografen William Roguelon, som arbeider for Wostok Press, hadde de tre akkurat steget ut av bilen ved en veisperring sør for Slavjansk, ved fronten mellom separatistene og ukrainske regjeringsstyrker, da de ble angrepet.

Lettere såret Roguelon ble lettere såret i begge beina og greide ved egen hjelp og med separatistenes tillatelse å ta seg inn til sykehuset i Slavjansk.

Identiteten til den italienske journalisten og tolken hans er ikke kjent. Angrepet er det første som har rammet vestlige journalister i Øst-Ukraina siden uroen i området blusset opp.

Opprørere tok kontroll over Slavjansk i begynnelsen av april, helt i starten av de prorussiske separatistenes kamp for selvstyre i regionene Donetsk og Lugansk.

Daglige angrep Byen har siden vært omringet av ukrainske regjeringsstyrker og vært utsatt for daglige angrep.

Ifølge Danmarks Radios reporter i området, Matilde Kimer, var Slavjansk med sine 120.000 innbyggerne under kontinuerlig angrep lørdag.

- Utpå kvelden tiltok det voldsomt. Det er vanskelig å vurdere hvor bombardementet kommer fra. Det er vanskelig å bevege seg rundt og orientere seg i dette området, opplyser Kimer til dr.dk.

(NTB)