Italiensk journalist så halshogging

Sluppet fri etter to uker som Talibangissel i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske journalisten som ble sluppet fri etter å ha blitt holdt fanget i to uker av Taliban-opprørere i Afghanistan, så at opprørerne skar hodet av sjåføren hans.

- Jeg så at han ble halshogget. Det var grusomt. Jeg skalv og trodde selvsagt at jeg var nestemann, forteller Daniele Mastrogiacomo.

Journalisten ble sluppet fri i går og skal være i god behold. Han skal ha blitt tatt hånd om på et sykehus i Lashkar Gah, hovedstaden i Helmand-provinsen sør i landet.

- Jeg er veldig glad. Jeg takker dere alle. Jeg visste dere ikke ville svikte meg, og det ga meg styrke og mot, sa Mastrogiacomo til avisa La Repubblica.

Det var Italias statsminister Romano Prodi som opplyste at 52 år gamle Mastrogiacomo var løslatt. Prodi sa det hadde vært vanskelig å få journalisten sluppet fri og at detaljer om hva som skjedde vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Ifølge Taliban-kommandanten mulla Dadullah ble Mastrogiacomo, som arbeider for La Repubblica, løslatt i bytte mot fem fengslede Taliban-medlemmer, men dette er ikke bekreftet fra annet hold. Gisseltakerne hadde truet med å drepe journalisten og stilte en rekke krav.

Taliban har beskyldt Mastrogiacomo, som jobber for avisen La Repubblica, for å ha spionert for de britiske styrkene i landet.

Journalisten kommer til den afghanske hovedstaden Kabul torsdag, og vil derfra reise hjem til Italia, melder BBC.

PRESSEKONFERANSE: Lusiella Longo, kona til den kidnappede italienske journalisten Daniele Mastrogiacomo, holdt pressekonferanse etter at hennes mann ble satt fri i går. Mastrogiacomo var i to uker holdt fanget av Taliban i Afghanistan, men var i fin form da han ble frigitt. Foto: SCANPIX/REUTERS
PRESSEKONFERANSE: Lusiella Longo, kona til den kidnappede italienske journalisten Daniele Mastrogiacomo, holdt pressekonferanse etter at hennes mann ble satt fri i går. Mastrogiacomo var i to uker holdt fanget av Taliban i Afghanistan, men var i fin form da han ble frigitt. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

(NTB)

FRI: Daniele Mastrogiacomo klemmer presidenten i den italienske nødhjelpsoranisasjonen Emergency, etter at han ble satt fri av Taliban.
LØSLATT: Den italienske journalisten Daniele Mastrogiacomo ble satt fri i går.