Italiensk kvinne strandet på flyplass i fem år

Som tatt ut av filmen The Terminal har Cesira Ton (71) bodd fem år på Malpensa i Milano.

FLYPLASSBEBOER: Cesaria Ton har bodd fem år på Malpensa flyplass i Italia.  Foto: Daniele Belosio/Varesepress
FLYPLASSBEBOER: Cesaria Ton har bodd fem år på Malpensa flyplass i Italia. Foto: Daniele Belosio/VaresepressVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En vesentlig forskjell på karakteren Viktor Navrosky, spilt av Tom Hanks, som var utlending strandet på JFK i New York, er at 71 år gamle Ton faktisk er italiensk statsborger opprinnelig fra Veneto-regionen.

Utvist fra Mauritius Før den litt spesielle boligsituasjonen i ankomsthallen i terminal 1 bodde kvinnen 15 år på Mauritius.

Der har hun har ektemann og to voksne sønner som hun snakker med på telefon hver dag. Problemet er at hun er kastet ut av landet, og dermed ikke kan returnere.

Dagene går med til å skrive dikt og til å hjelpe passasjerer med å orientere seg på flyplassen.

Tilbud om hjelp Italiensk politi sier at hun har fått tilbud om både jobb og et alternativt bosted, men hun vil ikke forlate flyplassen og lever inntil videre på minstepensjon og mynter folk glemmer i bagasjetraller.  

- Flyplassen gir tak over hodet og jeg vil ikke være noe annet sted. Her har jeg alt jeg trenger, og det føles som om jeg har en fot her og en fot hjemme, sier Ton i et intervju med leiweb.

Og om hvorfor hun absolutt vil tilbake til øya sier hun følgende;  

- Jeg vil ikke tilbake til Mauritius fordi det er så fint der. Jeg vil tilbake fordi det er der jeg er lykkelig, der har jeg familien min. Jeg har ikke gjort noe galt, og jeg er sikker på at jeg en dag får reise tilbake.

I Veneto har hun ikke nære slektninger igjen ifølge henne selv. Politiet har forsøkt å hjelpe henne med å kontakte Mauritius konsulat i Italia for å finne en løsning på det mildt sagt kinkige problemet, men foreløpig uten hell.  

Blir film Livet hennes på flyplassen blir festet til lerretet. En filmskaper følger kvinnens liv på innsiden av den internasjonale flyplassen, der hun sover, spiser og dikter seg gjennom dagene.