Italiensk minister trykker t-skjorter med bilde av Muhammed

Men Calderoli avviser at han provoserer med karikaturene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italias reform-minister Roberto Calderoli har fått trykt opp t-skjorter med de kontroversielle karikaturene av profeten Muhammed, skriver Reuters.

Calderoli, som tilhører det innvandringsfiendtlige partiet Liga Nord, hevder at t-skjortene ikke er ment som en provokasjon. Like fullt er han klar over at karikaturene provoserer muslimer.

- Jeg har skaffet t-skjorter med bildene som Islam reagerer på og jeg vil begynne å gå med dem den dag i dag, sier ministeren til nyhetsbyrået Ansa. Han vil også dele ut t-skjorter til de som måtte ønske.

- Vesten må gjøre motstand mot de islamske ekstremistene.(...) Vi må slutte å tro at vi kan samtale med disse menneskene. (...) Hva er vi blitt, en sivilisasjon av smeltet smør? sier Calderoli til Ansa.

Nekter å moderere seg

Calderolis uttalelse kan være relatert til det kommende valget i april i år. De siste meningsmålingene tyder på at Liga Nord vil kunne få så mye som seks prosent av stemmene, i motsetning til 3,9 prosent ved forrige valg. Ligaen, som mener at innvandrerne står for økningen av kriminelle hendelser og at de tar arbeidsplasser fra italienere, nølte ikke med å hive seg med i diskusjonen om karikaturene. Partiet hevder volden som fulgte i kjølvannet av tegningene beviser farene ved å tillate muslimske innvandrere å bosette seg i Italia.

Forrige uke oppfordret statsminister Berlusconi ministeren til å innta et mer moderat standpunkt når det gjaldt karikaturene av profeten. Men reform-ministeren vil ikke bøye av.

- Det er bare toppen av isberget ved religionskrigen som de islamske ekstremistene fører mot oss, uttalte Calderoli.

Tidligere denne måneden presterte han å kalle en palestinsk journalist for «den (sol)brune kvinnen». Han uttrykte også sin glede over at immigranter ikke ville få ta del i den statlige kampanjen som har som mål å øke antall barnefødsler.

UENIGE: Roberto Calderoli (t.v.) vil ikke føye Berlusconi og moderere hetsen av ikke-vestlige immigranter. Foto: Scanpix
UENIGE: Roberto Calderoli (t.v.) vil ikke føye Berlusconi og moderere hetsen av ikke-vestlige immigranter. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg er stolt av det faktum at babybonusen bare vil gå til italienske borgere. Jeg vil si til alle Ali Babaene at enten Allah eller regjeringene deres får ta seg av dem, sa Calderoli.