Italiensk minister trykker t-skjorter med bilde av Muhammed

Men Calderoli avviser at han provoserer med karikaturene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Italias reform-minister Roberto Calderoli har fått trykt opp t-skjorter med de kontroversielle karikaturene av profeten Muhammed, skriver Reuters.

Calderoli, som tilhører det innvandringsfiendtlige partiet Liga Nord, hevder at t-skjortene ikke er ment som en provokasjon. Like fullt er han klar over at karikaturene provoserer muslimer.- Jeg har skaffet t-skjorter med bildene som Islam reagerer på og jeg vil begynne å gå med dem den dag i dag, sier ministeren til nyhetsbyrået Ansa. Han vil også dele ut t-skjorter til de som måtte ønske.

- Vesten må gjøre motstand mot de islamske ekstremistene.(...) Vi må slutte å tro at vi kan samtale med disse menneskene. (...) Hva er vi blitt, en sivilisasjon av smeltet smør? sier Calderoli til Ansa.

Nekter å moderere seg

Calderolis uttalelse kan være relatert til det kommende valget i april i år. De siste meningsmålingene tyder på at Liga Nord vil kunne få så mye som seks prosent av stemmene, i motsetning til 3,9 prosent ved forrige valg. Ligaen, som mener at innvandrerne står for økningen av kriminelle hendelser og at de tar arbeidsplasser fra italienere, nølte ikke med å hive seg med i diskusjonen om karikaturene. Partiet hevder volden som fulgte i kjølvannet av tegningene beviser farene ved å tillate muslimske innvandrere å bosette seg i Italia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer