Vil ha flere turister

Italiensk munkeby: - Lag barn på våre hoteller og bo gratis

- Å bringe barn til verden er en ekte kjærlighetshandling. 

FØDESTEDET TIL FRANS AV ASISSI: Byen Assisi er kjent som fødestedet til den hellige Frans, som grunnla den katolske munkeordenen fransiskanerne i byen i 1208, og som er navngitt etter ham. På bildet er den berømte kirken Basilica di San Francisco, som er Frans av Assisi sin gravkirke. Foto: Eric Vandeville/ABACAPRESS.COM
FØDESTEDET TIL FRANS AV ASISSI: Byen Assisi er kjent som fødestedet til den hellige Frans, som grunnla den katolske munkeordenen fransiskanerne i byen i 1208, og som er navngitt etter ham. På bildet er den berømte kirken Basilica di San Francisco, som er Frans av Assisi sin gravkirke. Foto: Eric Vandeville/ABACAPRESS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kan man ved hjelp av en fødselsattest bevise at man har unnfanget et barn på et hotellrom i den italienske byen Assisi, får man gratis overnatting.

Ti hoteller i byen gir folk pengene tilbake, eller et nytt gratis hotellopphold, dersom hotellbesøket fører til en fødsel, melder nyhetsbyrået AFP.

- Å bringe barn til verden er en ekte kjærlighetshandling, og det skal man oppmuntre til, til tross for livets mange besværligheter, sier gruppen som står bak kampanjen.

Håper å få opp fødselsrate

Eugenio Guarducci, som er sjef for turisme og kultur i byen med omtrent 30 000 innbyggere, sier til AFP at målet med kampanjen er å få flere turister til å oppsøke den italienske regionen Umbria og regionhovedstaden Perugia, som ligger øst for Toscana.

Samtidig så håper italieneren at initiativet vil bringe flere barn til verden. Italia har EUs laveste fødselsrate og en av de laveste i hele verden.

Tall fra i sommer viser at det ble født åtte barn for hver tusende italiener i 2015, ifølge EU-tall fra i sommer.

Jordskjelvrammet

I 1997 ble Assisi rammet av et jordskjelv, og fasaden på den berømte kirken Basilica di San Francisco ble hardt rammet. Kirken er Frans av Assisi sin gravkirke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer