Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italiensk politi avslørte internasjonale kunstsmuglere

Mer enn 3.000 gjenstander til en verdi av rundt 190 millioner kroner er funnet, og 23 personer er pågrepet i Italia, Storbritannia, Tyskland og Spania.

AVSLØRTE SMUGLERE: Politiet viste onsdag fram et utvalg av de stjålne gjenstandene de har fått tilbake etter å ha etterforsket og avslørt kunst- og antikvitetssmuglerligaen i Europa. Foto: Italiensk politi via AP / NTB scanpix
AVSLØRTE SMUGLERE: Politiet viste onsdag fram et utvalg av de stjålne gjenstandene de har fått tilbake etter å ha etterforsket og avslørt kunst- og antikvitetssmuglerligaen i Europa. Foto: Italiensk politi via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italiensk politi opplyste onsdag at de har avslørt en stor, internasjonal smuglerring etter de 23 pågripelsene.

De stjålne gjenstandene stammer fra ulovlige, arkeologiske utgravinger på Sicilia i Italia, som påtalemyndigheten mener ble igangsatt på oppdrag fra en kunsthandler i London.

Ifølge politiet har handelen med stjålet kunst og antikviteter pågått i årevis. Etterforskningen startet i 2014, med hjelp fra EU, Europol og Eurojust, som også bisto ved pågripelsene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media