Italiensk politi avslørte smuglerliga med bånd til Sverige

Slik opererer menneskesmuglerne som hvert år tar titusener av flyktninger inn i Europa.

SMUGLER FLYKTNINGER:  Nettverk av menneskesmuglere står bak de store flyktningestrømmene inn i Europa hvert år. Hittil i år har så mange som 1750 mennesker druknet i Middelhavet. Det er 30 ganger flere enn på samme tid i fjor, ifølge Den internasjonale flyktningorganisasjonen (IOM). Dette bildet er fra en redningsaksjon utenfor Sicilia den 4. mars i år. Foto: AFP Photo / Guardia Costiera / NTB Scanpix
SMUGLER FLYKTNINGER: Nettverk av menneskesmuglere står bak de store flyktningestrømmene inn i Europa hvert år. Hittil i år har så mange som 1750 mennesker druknet i Middelhavet. Det er 30 ganger flere enn på samme tid i fjor, ifølge Den internasjonale flyktningorganisasjonen (IOM). Dette bildet er fra en redningsaksjon utenfor Sicilia den 4. mars i år. Foto: AFP Photo / Guardia Costiera / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I år har 1750 flyktninger druknet. Det er spesielt i farvannet utenfor Libya, der en tidligere fiskebåt sank på søndag og tok med seg 800 mennesker i døden, at antallet flyktninger er stort.

Libya har i mange år vært et yndet land for menneskesmuglere, som tar seg betalt store summer fra mennesker på flukt.

Og det er nettopp her italienske myndigheter har rullet opp et smuglernettverk med bånd til Sverige.

Bånd til Sverige Ligaen mistenkes for å stå bak en stor del av menneskesmuglingen fra Nord-Afrika til Europa. Smuglerne skal ha tatt så mye som 14 000 norske kroner per person og smuglet 5000 mennesker over havet siden 31. mai i fjor, ifølge Expressen.

Italiensk politi har avslørt 24 smuglere i dette nettverket, men har bare pågrepet 14 personer. En av dem, som antas å være en av hovedmennene, skal ha familie i Sverige, skriver avisa.

Dagens Nyheter siterer en anonym, svensk politikilde på at det finnes et større nettverk av menneskesmuglere i Sverige.

Kriminelle nettverk 35 000 flyktninger har reist til Europa allerede i år. I fjor døde 3400 mennesker på veien over Middelhavet, mens tallet i år nok vil bli langt høyere. Bak strømmen av flyktninger, står bakmenn og kriminelle nettverk som strekker seg over landegrenser og kontinenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer