Italiensk politi filmet mafiaens hemmelige møter

Italienske myndigheter har for første gang klart å fange den fryktede 'Ndrangheta-mafiaens hemmelige seremonier på film. 40 som mistenkes å tilhøre mafiaen, ble pågrepet nord i Italia tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- For første gang har vi dokumentert edsavleggelsen. For første gang har vi hørt det fra stemmen til mafiaen, i stedet for å være avhengige av informasjon fra politiinformanter, sa aktor Ilda Boccassini på en pressekonferanse tirsdag.

Boccassini opplyste videre at politiet også har funnet en bok som inneholder instrukser for seremoniene.

Hemmelig Razziaene torsdag skjedde etter en to år lang etterforskning av 'Ndrangheta i Milano nord i Italia. 'Ndrangheta beskrives som en av de mest hemmelige og fryktede mafiaorganisasjonene i verden.

De pågrepne er blant annet siktet for salg av ulovlige våpen, utpressing og for å ha forbindelser til kriminelle.

Blåsyrepille I videoen vises den myteomspunnede edsavleggelsen. Det nye medlemmet må sverge på vegne av sju generasjoner å ivareta æren til sine nye brødre. 

- Hvis du er uforsiktig, så finnes det en pille med blåsyre. Enten det, eller så må du alltid passe på at du har en runde igjen i våpenet ditt, sier lederen av seremonien.

Til slutt får det nye medlemmet følgende beskjed:- Hvis noen spør hvor du er fra, så må du svare at 'sola er min far, månen er min mor'.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer