Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italiensk politi filmet mafiaens hemmelige møter

Italienske myndigheter har for første gang klart å fange den fryktede 'Ndrangheta-mafiaens hemmelige seremonier på film. 40 som mistenkes å tilhøre mafiaen, ble pågrepet nord i Italia tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For første gang har vi dokumentert edsavleggelsen. For første gang har vi hørt det fra stemmen til mafiaen, i stedet for å være avhengige av informasjon fra politiinformanter, sa aktor Ilda Boccassini på en pressekonferanse tirsdag.

Boccassini opplyste videre at politiet også har funnet en bok som inneholder instrukser for seremoniene.

Hemmelig
Razziaene torsdag skjedde etter en to år lang etterforskning av 'Ndrangheta i Milano nord i Italia. 'Ndrangheta beskrives som en av de mest hemmelige og fryktede mafiaorganisasjonene i verden.

De pågrepne er blant annet siktet for salg av ulovlige våpen, utpressing og for å ha forbindelser til kriminelle.

Blåsyrepille
I videoen vises den myteomspunnede edsavleggelsen. Det nye medlemmet må sverge på vegne av sju generasjoner å ivareta æren til sine nye brødre. 

- Hvis du er uforsiktig, så finnes det en pille med blåsyre. Enten det, eller så må du alltid passe på at du har en runde igjen i våpenet ditt, sier lederen av seremonien.

Til slutt får det nye medlemmet følgende beskjed:
- Hvis noen spør hvor du er fra, så må du svare at 'sola er min far, månen er min mor'.

Navnet 'Ndrangheta skal være en variant av det greske ordet for heltemot.  'Ndranghetaen bruker mange av de samme metodene som den sicilianske mafiaen, men regnes ikke som like velorganisert. 

(NTB/Dagbladet.no)

HEMMELIG SEREMONI: Dette skal vise den hemmelige innsvergingsseremonien. Foto: Carabinieri/ AP / NTB Scanpix
HEMMELIG SEREMONI: Dette skal vise den hemmelige innsvergingsseremonien. Foto: Carabinieri/ AP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling