. SKULLE ANGRIPES: Pave Francis går opp mot peterskirken i Vatikanet 22. april i år. Nå har italiensk politi utstedt arrestordre på 18 afghanere og pakistanerede mener har hatt planer om å angripe vatikanet. Foto: EPA/OSSERVATORE ROMANO
. SKULLE ANGRIPES: Pave Francis går opp mot peterskirken i Vatikanet 22. april i år. Nå har italiensk politi utstedt arrestordre på 18 afghanere og pakistanerede mener har hatt planer om å angripe vatikanet. Foto: EPA/OSSERVATORE ROMANOVis mer

Italiensk politi: Terrornettverk ville angripe Vatikanet i 2010

Har utstedt arrestordre på 18 afghanere og pakistanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italiensk politi har utstedt arrestordre på 18 afghanere og pakistanere fra en gruppe de mener kan ha planlagt et angrep mot Vatikanet.

Angrepet var under oppseiling i 2010, men ble aldri gjennomført, ifølge italienske myndigheter.

Italiensk politi aksjonerte mot terrornettverket i dag, fredag, hovedsaklig på øya Sardinia.

- Holdt på siden 2005 NBC News skriver at nettverket skal være al Qaeda-inspirert, med bånd til avdøde Osama bin Laden.

Mario Carta, som leder poitienheten som i dag har gått til aksjon, sier at de har oppløst et «veldig velstrukturert terroristnettverk».

Gruppen består av pakistanske og afghanske stasborgere som har operert fra den italienske øya Sardinia siden 2005.

- Dette er en av de viktigste operasjonene vi noen sinne har gjennomført. Disse har kontakt med al Qaeda på høyeste nivå, sier Carta til NBC.

Det er uklart hvor mange av de 18 som er begjert arrestert som er pågrepet, og hvor mange som eventuelt fortsatt er på frifot.

Carta sier at gruppen har levd under dekke av å drive vanlige forrentinger, mens de i virkeligheten har finansiert al Qaeda i Pakistan.

- Sendt ut av bin Laden - I en telefonsamtale vi har avlyttet, skryter en av dem av at bin Laden sendte ham til Italia personlig, sier Carta.

Myndighetene tror også at nettverket planla et angrep mot pave Benedict XVI i Vatikanet i 2010, men at dette aldri ble gjennomført.-

Nettverket skal også ha drevet med menneskesmugling.

Noen av de arresterte skal også ha vært involvert i en terroraksjon i Peshawar i oktober 2009, der mer enn 100 mennesker ble drept da en bombe gikk av på et marked.

Dagbladet kommer tilbake med mer.