Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italiensk politi tok fire dykkere på fersken i nattas mulm og mørke

Costa Concordia herjes av tyver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Costa Concordia, det italienske cruiseskipet som ligger grunnstøtt ved øya Giglio, herjes av tyver.

Skipet grunnstøtte i januar 2012 etter en fatal feilmanøver fra kaptein Francesco Schettino - som angivelig førte skipet alt for nære land fordi han ville hilse til noen bekjente på øya.

Ifølge italiensk politi er det en rekke ganger blitt borte mer eller mindre verdifulle gjenstander fra vraket. Tre måneder etter grunnstøtingen oppdaget eksempelvis dykkere at skipets skipsklokke var stjålet.

Det siste tilfellet av tyveri fra det grunnstøtte skipet resulterte i at en brite (42), en ire og to sørafrikanere ble arrestert av italiensk politi.

Adgang forbudt Ifølge Daily Mirror ble de fire tatt på fersken med en ryggsekk som stammet fra vraket. Politiet mistenker at mennene holdt på å fylle sekken med mer tyvegods.

Vraket er fortsatt regnet som et åsted, og uvedkommende kan dermed ikke ta seg ombord.

De fire mennene, som alle er dykkere, ble avslørt av overvåkingskameraene som er montert ved vraket, ved 0130 tida natt til søndag. Politiet rykket ut umiddelbart, og tok mennene på fersken.

Nå må de fire møte for retten.

Tatt på fersken - Mennene ble fanget av overvåkingskameraer som er oppstilt ved Concordia. Vekterne på stedet varslet oss, sier løytnant Elisabette Spoti i det italienske caribineri-politiet til Daily Mirror.

- De ble tatt på fersken med ryggesekken, og vi mistenker at de skulle ta med enda flere gjenstander som souvenirer.

Mennene skal ha oppholdt seg på dekk åtte, av skipets 13, da de ble pågrepet.

Tiltalt Over 30 mennesker omkom under Costa Concordia-forliset.

Kaptein Francesco Schettino møter i disse dager for retten, tiltalt for uaktsomt drap. Blir han dømt risikerer han 20 år i fengsel.

Schettino fikk massiv kritikk for å ha forlatt det synkende skipet før evakueringen var fullført. Han har forsvart seg iherdig mot anklagene.
 
Italienske medier har gitt ham økenavn som «Kaptein feiging» og «Italias mest hatede mann».