Italiensk politiker fengslet for rasisme

Mente at landets første svarte statsråd burde voldtas.

 DØMT:  Dolores Valandro er også dømt til betinget fengsel i 13 måneder etter å ha tatt til orde for at landets integrasjonsminister Cecile Kyenge (bildet) burde voldtas. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI.
DØMT: Dolores Valandro er også dømt til betinget fengsel i 13 måneder etter å ha tatt til orde for at landets integrasjonsminister Cecile Kyenge (bildet) burde voldtas. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dolores Valandro er også dømt til betinget fengsel i 13 måneder etter å ha tatt til orde for at landets integrasjonsminister Cecile Kyenge burde voldtas.

Kyenge kommer opprinnelig fra Kongo, men har italiensk statsborgerskap. Hun er Italias første svarte statsråd og har vært gjenstand for massiv hets som følge av hudfargen sin.

Facebook-hets - Hvorfor er det ingen som voldtar henne, skrev Valandro på facebooksiden sin i et utfall mot Kyenge i forrige måned.

Lega Nord ble tvunget til å ekskludere Valandro, som kan anke onsdagens dom om utestengelse fra politiske verv.

Den italienske påtalemakten har også innledet etterforskning mot den ledende Lega Nord-politikeren Roberto Calderoli, som tidligere var statsråd under Silvio Berlusconi.

«Orangutang» Calderoli sa i en tale til partifeller sist helg at Kyenge «ser ut som en orangutang».

Italias statsminister Enrico Letta krevde tidligere i uka slutt på de rasistiske utfallene mot Kyenge, og ba særlig Lega Nord om å rydde opp i egne rekker.

- Det er på tide at Lega Nord lukker dette skammelige kapittelet en gang for alle, sa Letta, som mener den rasistiske hetsen bidrar til å skade Italias rykte internasjonalt.

Daglige trusler Kyenge er utdannet øyelege og overtok som integrasjonsminister i april. En av kampsakene hennes er å gjøre det enklere for barn av innvandrere, som er født i Italia, å få italiensk statsborgerskap.

Siden hun overtok posten har hun daglig mottatt trusler, fortalte hun nylig i et intervju med avisa Corriere della Sera.

- Brev, eposter, telefoner. De mest forferdelige kommer via nettet, blant dem drapstrusler. Jeg må alltid være på vakt, forteller hun.

(NTB)