Italiensk seksåring kan bli helgen

Paven godkjenner mirakelfortellinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hun døde av kreft som seksåring. Nå kan Antonietta Meo bli den yngste katolske helgen noen sinne.

Pave Benedikt godkjente mandag dekretene som anerkjenner jentas heroiske dyder og ga sin tilslutning til seks ulike fortellinger om mirakler knyttet til hennes person, skriver Vårt Land.

Jenta med kallenavnet «Nennolina», døde i Roma i 1937. Bare seks og et halvt år gammel tapte hun kampen mot skjellettkreft. I de siste månedene av livet laget jenta et eget kveldsritual, der hun etterlot seg et lite brev ved foten av et krusifiks 

Brevene samt dagboken hennes, avslører en «intens mystisisme og et overraskende teologisk refleksjonsnivå», skriver det Roma-baserte nyhetsbyrået Zenit.

«Kjære Jesus. Jeg elsker deg høyt. Jeg overgir meg i dine hender. Jeg overgir meg i dine armer. Gjør med meg det du vil. Hjelp meg med din nåde. Hjelp meg, du, for uten din nåde er det ingenting jeg kan gjøre», heter det blant annet i ett av de over hundre brevene.

Pavens godkjenning av hennes «»heroiske dyder» danner grunnlaget for at Antoniette Meo på sikt kan bli utpekt til helgen. Dette vil gjøre henne til den yngste helgenen noen sinne. Men først må hun bli beatifisert, eller kåret salig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer