Italiensk senator kalte svart minister orangutang

En senator fra Italias innvandringsfiendtlige parti Lega Nord har havnet i hardt vær etter at han lørdag sa at landets første svarte minister lignet på en orangutang.

HARDT VÆR: Roberto Calderoli sa i går at landets første svarte minister likner på en orangutang. Foto: Roberto Monaldo, Lapresse/AP/NTB SCanpix
HARDT VÆR: Roberto Calderoli sa i går at landets første svarte minister likner på en orangutang. Foto: Roberto Monaldo, Lapresse/AP/NTB SCanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senator Roberto Calderoli kom med bemerkningen om Italias integreringsminister, Cecile Kyenge, på et partimøte i den nordlige byen Treviglio. Like etter ble han sitert, blant annet på Facebook, for å ha sagt følgende:

- Jeg elsker dyr, men når jeg ser bilder av Kyenge, så kan jeg ikke hjelpe for å tenke på likheter med en orangutang.

Italias statsminister Enrico Letta rykket søndag ut og sa at bemerkningen er uakseptabel.

- Ordene som det rapporteres om i pressen i dag, knyttet til senator Calderoli om Cecile Kyenge, er uakseptable og går utenfor alle grenser, het det i en uttalelse fra statsministeren.

Calderoli er i Italia kjent for sine provokative kommentarer og handlinger. I 2006 måtte han gå av fra sin post i Silvio Berlusconis regjering etter at han hadde hatt på seg en t-skjorte med en tegning som spottet profeten Muhammed.

Etter at Kyenge tidligere i år ble integreringsminister har den Kongo-fødte statsråden flere ganger blitt møtt av fiendtlige uttalelser fra Lega Nord.

Hun er også blitt gjenstand for latterliggjøring samt blitt drapstruet på rasistiske nettsider. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer