Italiensk senator kalte svart minister orangutang

En senator fra Italias innvandringsfiendtlige parti Lega Nord har havnet i hardt vær etter at han lørdag sa at landets første svarte minister lignet på en orangutang.

HARDT VÆR: Roberto Calderoli sa i går at landets første svarte minister likner på en orangutang. Foto: Roberto Monaldo, Lapresse/AP/NTB SCanpix
HARDT VÆR: Roberto Calderoli sa i går at landets første svarte minister likner på en orangutang. Foto: Roberto Monaldo, Lapresse/AP/NTB SCanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senator Roberto Calderoli kom med bemerkningen om Italias integreringsminister, Cecile Kyenge, på et partimøte i den nordlige byen Treviglio. Like etter ble han sitert, blant annet på Facebook, for å ha sagt følgende:

- Jeg elsker dyr, men når jeg ser bilder av Kyenge, så kan jeg ikke hjelpe for å tenke på likheter med en orangutang.

Italias statsminister Enrico Letta rykket søndag ut og sa at bemerkningen er uakseptabel.

- Ordene som det rapporteres om i pressen i dag, knyttet til senator Calderoli om Cecile Kyenge, er uakseptable og går utenfor alle grenser, het det i en uttalelse fra statsministeren.

Calderoli er i Italia kjent for sine provokative kommentarer og handlinger. I 2006 måtte han gå av fra sin post i Silvio Berlusconis regjering etter at han hadde hatt på seg en t-skjorte med en tegning som spottet profeten Muhammed.

Etter at Kyenge tidligere i år ble integreringsminister har den Kongo-fødte statsråden flere ganger blitt møtt av fiendtlige uttalelser fra Lega Nord.

Hun er også blitt gjenstand for latterliggjøring samt blitt drapstruet på rasistiske nettsider.
(NTB)

BLE KALT APE: Den italienske integrasjonsministeren, Cecile Kashetu Kyenge. Foto: Domenico Stinellis/AP/NTB Scanpix
BLE KALT APE: Den italienske integrasjonsministeren, Cecile Kashetu Kyenge. Foto: Domenico Stinellis/AP/NTB Scanpix Vis mer