Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italiensk statssekretær trekker seg

En italiensk statssekretær som har kalt tyske turister i Italia for øldrikkende hypernasjonalister, trakk seg fredag fra sin stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stefano Stefani, statssekretær med ansvar for turisme, har måttet tåle en storm av kritikk etter sin kontroversielle uttalelse.

Uttalelsen har tidligere fått den tyske forbundskansleren Gerhard Schröder til å avlyse sin planlagte sommerferie i Italia, og fredag sa Schröder at Stefani ville ha fått sparken på timen dersom han hadde vært medlem av den tyske regjeringen.

Krøp til korset

Stefani nektet lenge å beklage uttalelsen sin, men krøp til slutt til korset.

I et intervju som skulle ha blitt trykket i den tyske avisa Bild lørdag sa Stefani at han elsket Tyskland, og at han var lei seg hvis det han sa hadde ført til en misforståelse.

Kjærlighetserklæringen var likevel til ingen nytte, og fredag sa Stefani at han hadde levert sin avskjedssøknad til statsminister Silvio Berlusconi. Erklæringen kom bare noen timer etter at visestatsminister Gianfranco Fini fortalte europeiske journalister at Silvio Berlusconi snart ville be Stefani gå av.

Kommer ikke

Tysklands statsminister Gerhard Schröder kalte den siste utviklingen i saken tilfredsstillende, men vil fremdeles ikke gjennomføre den planlagte ferien i Italia. - Mine venner i Italia tilgir meg nok at jeg ikke forandrer mine, min kones og mine barns planer og i stedet foretrekker å bli hjemme i Hanover denne sommeren. Neste år tilbringer vi imidlertid med glede ferien i det deilige Italia, sa Schröder. NTB-DPA