Italiensk ulykkestog kolliderte med brokar

Minst seks mennesker mistet livet og opp til 30 ble skadd da et ekspresstog gikk av sporet og kjørte inn i et brokar på Sicilia lørdag kveld. Sammenstøtet fikk broen til å falle ned på toget, sa tjenestemenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toget var på vei fra hovedstaden Palermo, lengst vest på Sicilia, til havnebyen Messina. Der skulle vognene fraktes over stredet til fastlandet og fortsette til Venezia. Avsporingen skjedde ved Rometta, en mils vei utenfor Messina.

Sicilianske politikere sa søndag at regjeringen i Roma må ta skylden for ulykken, fordi den lenge skal ha forsømt utbygging og vedlikehold av infrastrukturen på øya.

- Sicilia er blitt glemt og har måtte seile sin egen sjø i årevis, sier senator Domenico Nania.

Nania tilhører høyrepartiet Nasjonalalliansen, som deltar i koalisjonssamarbeidet i Roma, men tilsvarende kritikk kommer også fra venstresiden. Alfonso Pecoraro Scanio fra De grønne krever mer penger til opprustning av jernbanene på Sicilia.

Så lenge disse jernbanene er i den elendige forfatningen lørdagens avsporing kan tyde på, er det galskap å gi penger til andre gigantprosjekter, sier Pecoraro Scanio. Han peker spesielt på planene om å bygge en 31,5 milliarder kroner dyr bru over Messinastredet.

(NTB-Reuters-DPA)