Oslo Børs faller etter uro i Europa. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Oslo Børs faller etter uro i Europa. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpixVis mer

Italiensk usikkerhet gir børsfall i Oslo

Etter en snau times handel falt Oslo børs 0,75 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): På børsen i Milano falt hovedindeksen hele 5 prosent rett etter åpning. Fortsatt er valgutfallet i Italia usikkert, noe som tynger handelen ved børsene verden over.

I Paris falt CAC 40-indeksen 2,23 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt og FTSE 100-indeksen i London dalte henholdsvis 1,40 og 1,87 prosent.

I Oslo er nedgangen bred. Blant de ti mest omsatte selskapene på hovedindeksen er det bare Royal Caribbean Cruises som ikke faller - selskapets kurs ligger på nivå med mandagens sluttkurs.

Nedover går det for blant annet Statoil (-0,62), Telenor (-0,08), Seadrill (-0,14), Yara (-1,06), DNB (-1,58) og Hydro (-1,15). Av aksjene på hovedindeksen faller 45 i verdi, mens bare seks har oppgang. For fire er kursen uendret.

Den store vinneren tirsdag er fiskeselskapet Copeinca, som med en aksjeomsetning på 27 millioner kroner har en oppgang på nesten 30 prosent. Selskapet kunngjorde før børsstart at China Fishery Group Limited har lagt inn en bud på de resterende aksjene til en kurs på 53,85 kroner. Aksjen omsettes tirsdag formiddag for 57,50 kroner.

Oljeprisene er tirsdag formiddag på vei opp. Et fat nordsjøolje omsettes for 113,47 dollar, mens amerikansk lettolje går for 92,32 dollar fatet. (©NTB)