Italienske gisler hevdes drept

I Italia jobbes det på spreng for å finne ut om de to kvinnelige hjelpearbeiderne virkelig er tatt av dage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En islamistisk gruppe i Irak ved navn «Jihad- organisasjonen» hevder å ha drept de to kvinnelige italienske gislene Simona Torretta og Simona Pari. Beskjeden ble i natt offentliggjort på internett, skriver den italienske avisen La Republicca på sine nettsider.

Meldingen er ikke offisielt bekreftet, verken i Italia eller i Irak. Nettstedet som ble brukt til å offentliggjøre beskjeden, er ikke blant de som vanligvis brukes av irakiske militante grupper.

Ifølge kunngjøringen ble de to 29 år gamle hjelpearbeiderne, som ble bortført fra sitt kontor i Bagdad 7. september, drept fordi den italienske regjeringen, «ledet av den motbydelige Berlusconi», ikke etterkom kravet om å trekke landets soldater ut av Irak.

- Vi advarer den italienske regjering om at vi vil fortsette med å slå til mot hver eneste utlending i Irak, heter det videre i kunngjøringen.

Torretta og Pari ble bortført mens de var på oppdrag for den ikke-statlige italienske hjelpeorganisasjonen «En bro til...» (Un ponte per...), som ble opprettet etter Golfkrigen i 1991.

Tidligere kunngjøringer i forbindelse med bortføringen er undertegnet både av Den islamske Jihad-organisasjonen og gruppen Ansar al-Zawahri, oppkalt etter al-Qaidas antatte nestleder.

Iraks midlertidige viseutenriksminister Hamid al-Bayati hevdet for få dager siden at de to italienske hjelpearbeiderne ble bortført av en kriminell gruppe og senere solgt videre til opprørslederen Abu Musab al-Zarqawi.

Dette ble senere tilbakevist i en kunngjøring som var undertegnet Zarqawis gruppe, som benektet å holde de to hjelpearbeiderne fanget.

<B>KVINNELIGE OFRE:</B> En mann strekker seg ned mot bildene av Simona Torretta (t.v.) og Simona Pari som henger på Kapitol-høyden i Roma.