Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italienske Greta og Vanessa holdes som gisler i Syria: Dukket opp i video

Blir holdt av ukjent gruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To kvinner, begge i 20-årene, som skal være italienske hjelpearbeidere kidnappet i Syria, har dukket opp i en video der de oppfordrer sin regjering om å få dem løslatt.

Det hele virker å være lest fra et manus de har fått fra kidnapperne sine. 

Den 23 sekunder lange videoen, som skal være filmet i midten av desember, dukket opp på nettet nyttårsaften kveld. Det viser angivelig Vanessa Marzullo og Greta Ramelli, som ble bortført av væpnede menn i nord i Aleppo-provinsen i august, skriver nyhetsbyrået AFP

En av dem holder opp et stykke papir med dato 17. desember, men videoen er ikke lastet opp på nettet før i går. Kvinnene oppfordrer den italienske regjeringen om å få dem hjem «før jul».

Ukjent gruppe Videoen inneholder ingen detaljer om hvilken gruppe som holder kvinnene fanget, men i innholdsbeskrivelsen heter det seg ifølge The Independent at det er den ekstreme al-Nusha-fronten, al-Qaidas forgreining i Syria, som holder kvinnene fanget «på grunn av deres regjerings deltakelse i koalisjonen». 

Men videoen er ikke postet fra noen kontoer som er forbundet til denne gruppa. Og til forskjell fra andre videoer fra al-Nusra-fronten blir ikke de kidnappede vist foran gruppas flagg, skriver AFP. 

Det italienske utenriksdepartementet benektet i august at kvinnene ble holdt fanget av Den islamske staten (IS), men de ga heller ingen detaljer om hvilken gruppe de mente hadde kidnappet de to. 

Engasjert Ifølge Vanessa Marzullos Facebook-profil bor hun i Brembate ved den italienske byen Bergamo.

Også den andre kvinnen, Greta Ramelli, har en profil på Facebook - som viser et sterkt engasjement for den syriske konflikten. 

De to jobbet for bistandsgruppa Horryaty da de ble bortført.