Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italienske Michele (44) omkom i helikopterstyrten

- Han var en fantastisk mann, og en utrolig dyktig flyger.

OMKOM: Michele Vimercati fra Italia var en av pilotene som omkom i styrten. Foto: Privat
OMKOM: Michele Vimercati fra Italia var en av pilotene som omkom i styrten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Den italienske piloten Michele Vimercati (44) er bekreftet omkommet etter den tragiske helikopterstyrten ved Turøy i Fjell kommune i Hordaland fredag.

Det bekrefter den italienske ambassaden overfor Dagbladet. Natt til mandag har politiet bekfreftet identiteten til ytterligere sju av dem som omkom i ulykken.

Vimercati styrte sammen med en norsk kollega helikopteret som var på vei fra Gullfaks i Nordsjøen til Flesland, da rotoren løsnet og helikopteret begynte sitt dødelige fall mot bakken.

Var i luftforsvaret Om bord i helikopteret var Vimercati, en norsk pilotkollega, og 11 passasjerer. Alle omkom i ulykken.

Ifølge den italienske ambassaden er 44-åringens familie underrettet om dødsfallet, og er på vei til Norge.

Italieneren var bosatt i Bergen, og kom til Norge etter å ha fått pilotutdannelse i det italienske luftforsvaret, ifølge nettavisa Milanotoday.

- En fantastisk mann Dagbladet har snakket med en av Michele Vimercatis pilotkolleger. Kollegaen kjente den italienske flygeren godt.

- Han var en fantastisk mann, og en utrolig dyktig flyger. Han var en av de mest profesjonelle jeg kjente og har jobbet med, sier kollegaen til Dagbladet.

Nyheten om de to CHC-pilotenes død er blitt mottatt med stor sorg hos arbeidsgiveren, og gjennom helga har mange av de ansatte blitt fulgt opp på ulike vis.

- Han var veldig inspirerende og hadde alltid en kommentar på lur som fikk deg til å le.

Piloten beskriver fredagens ulykke som trist og tragisk.

- Dette er noe som ikke skal skje, sier kollegaen.

I Norge hadde Vimercati gått igjennom Luftfartsverkets kurs for å bli kontrollant, som vil si at Luftfartsverket hadde gitt ham ansvar for å avgjøre om andre piloter var skikket til å fly, et ansvar som kun gis til svært erfarne piloter, skriver NTB.

Han var fra Cerro Maggiore i Milan i Italia, hvor foreldrene fortsatt bor, ifølge Il Giorno.

Kan ta et år Hva som var årsaken til ulykken, er ennå uvisst. Havarikommisjonen anslår at det vil kunne ta et år å få endelige svar på hva som gikk galt da helikopteret styrtet og 13 personer omkom.

- Arbeidet med å lage en komplett undersøkelse som belyser alle faktorer som ledet fram til ulykken tar imidlertid erfaringsmessig minst 12 måneder.

Minneenheten som er sendt til England kan, sammen med analyse av havaristed og komponenter, bidra til å belyse hva som skjedde på ulykkestidspunktet og i tiden forut for ulykken. Det var dykkere som fant de svarte boksene på havbunnen ved ulykkesstedet.

- Vi vet ikke om dataene som ligger på dem er komplette før vi har fått lest dem av i et laboratorium under kontrollerte former så vi ikke ødelegger informasjon i prosessen, sa direktør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen, til Dagbladet fredag.

Håper å kunne navgni de omkomne i kveld Parallelt fortsetter også politiets søk i området.

- I løpet av dagen skal vi ha finsøk av flere holmer rundt fallplassen, og i terrenget der rotoren ble funnet. Vi skal også fortsette med søk i vannet, sa stabssjef Gustav Landro på en pressekonferanse i morges.

Hele Norges coronakart