Italienske nonner voldtatt og drept i Burundi

Tre eldre italienske nonner er drept i Kamenge nord for Burundis hovedstad Bujumbura. Ifølge politiet ble de voldtatt og forsøkt halshogd.

DREPT:  De tre nonnene ble funnet drept i Burundi i helgen. Fra venstre: Bernardetta Boggian, Olga Raschietti og Lucia Pulici. Foto:EPA/SANDRO CAPATTI / XAVERIAN MISSIONARIES OF PARMA
DREPT: De tre nonnene ble funnet drept i Burundi i helgen. Fra venstre: Bernardetta Boggian, Olga Raschietti og Lucia Pulici. Foto:EPA/SANDRO CAPATTI / XAVERIAN MISSIONARIES OF PARMA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge den katolske presten Mario Pulicini, ble 75 år gamle Lucia Pulici og 82 år gamle Olga Raschietti funnet i soverommene sine søndag. Begge var ifølge Pulicini halshogd.

Deretter ble en tredje nonne, Bernadetta Boggian, også drept. Også hun var ifølge politiet forsøkt halshogd.

Uforståelig - Det er svært vanskelig å forstå hva som ligger bak disse drapene. Ingenting kan rettferdiggjøre dem, sier Pulicini.

Ifølge den katolske kirke i Parma i Italia, der nonnene kom fra, var drapene på Pulici og Raschietti «et tragisk resultat av en væpnet ran, utført av en person i mental ubalanse».

Øyenvitner i Kamenge forteller at Pulici og Raschietti ble drept under søndagsmessen i klosteret, der mange var samlet.

- Jeg så en mann klatre over muren til klosteret og senere hørte vi at to av nonnene hadde fått halsen skåret over, forteller Jean-Marie Niyonkuru.

Den tredje nonnen skal ha blitt drept på rommet sitt etter å ha vært på likhuset der de to første ofrene lå, forteller han.

Til avhør Politiet i Bujumbura opplyser at tre vaktmenn ved klosteret er tatt inn til avhør, men opplyser at motivet bak drapene foreløpig er uklart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer