Italienske politikere avviser kidnappernes krav

Irakisk gruppe vil drepe tre gisler om ikke det italienske folk demonstrerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En irakisk gruppe truer med å drepe tre italienske gisler om fem dager hvis ikke det italienske folket protesterer mot landets militære nærvær i Irak.

- Dette er et budskap fra en annen planet. Et seriøst land kan ikke godta utpressing, sier Marco Follini, lederen for det kristendemokratiske partiet UDC, som sitter i regjeringen sammen med Forza Italia. Også opposisjonsledere avviser kravet blankt:

- Vi som er imot krigen, er fullstendig imot enhver forhandling med kidnappere og terrorister, sier Francesco Rutelli, lederne for alliansen mellom moderate og sosialistiske partier.

Angivelige bilder av gislene ble i dag vist på den arabiske TV-kanalen Al-Arabiya. Gruppen, som kaller seg Grønne brigade, lover å løslate de tre hvis italienerne organiserer demonstrasjoner innen fem dager i protest mot Italias deltakelse i okkupasjonen. Italia har 3000 soldater i Irak.

Slektninger har bekreftet mennenes identitet, det er de samme som ble vist fram i et videoopptak 13. april. Da krevde kidnapperne at italienske styrker ble trukket ut av Irak.

Det siste videoopptaket er datert 25. april og viser tre ubarberte menn som spiser. De har på seg arabiske klesdrakter.

- Vi vil vise tillit og sette dem fri hvis dere viser sympati med vår sak, viser solidaritet med oss og offentlig avviser politikken til deres statsminister ved å arrangere en stor demonstrasjon i deres hovedstad mot krigen. Vi gir dere fem dager. Etter det vil vi drepe dem uten å nøle og uten flere advarsler, heter det i gruppens kunngjøring.

(NTB-Reuters)

GISLER: Disse tre italienerne sitter fanget i Irak. Gisseltakerne sier de vil drepe dem om det italienske folk ikke demonstrerer mot at Italia sender styrker til Irak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer