Italienske politikere forsvarer Breiviks ideer

Har tidligere sittet i regjering med Berlusconi.

TIDLIGERE REGJERINGSKOMPISER: Silvio Berlusconi har flere ganger lent seg på det ytterliggående høyrepartiet Liga Nord for å kunne danne regjering. Her er Franseco Speroni (nr. to f.v.) på et møte med Liga Nord.Foto: EPA / SCANPIX
TIDLIGERE REGJERINGSKOMPISER: Silvio Berlusconi har flere ganger lent seg på det ytterliggående høyrepartiet Liga Nord for å kunne danne regjering. Her er Franseco Speroni (nr. to f.v.) på et møte med Liga Nord.Foto: EPA / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tross den massive fordømmelsen av terroren i Norge finnes det enkelte europeiske politikere langt ute på høyresiden som åpent sier at de støtter Anders Behring Breiviks ideer.

Silvio Berlusconis tidligere reformminister forsvarer Anders Behring Breiviks ideer. Det var under et intervju med et populært radioprogram at Francesco Speroni uttalte følgende:

— Breiviks ideer forsvarer den vestlige sivilisasjonen.

Speroni er et ledende medlem i partiet Liga Nord, og var minister da Italias statsminister Silvio Berlusconi dannet sin første regjerinskoalisjon i 1994. Liga Nord er svært kritisk til innvandring.

— Komplott Uttalelsen kom etter at partikollega Mario Borghezio tirsdag fikk sterk kritikk for å hevde at massedrapene i Regjeringskvartalet og på Utøya kunne være del av et komplott for å sverte konservative tenkere, ifølge den britiske avisa The Guardian.

Under et intervju med italiensk radio uttalte Mario Borghezio at han ikke støtter Breiviks bruk av vold, men at han støtter hans motstand mot islam, Borghezio er medlem av Europaparlamentets komité for borgerrettigheter, rettferdighet og innenrikspolitikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer