Italienske politisjefer fjernes etter G8

Tre politioffiserer med ansvar for sikkerheten under G8-toppmøtet i Genova, fjernes på grunn av politiets framferd mot demonstranter. Italiensk politi beskyldes nå også for å ha kledd av kvinnelige demonstranter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anklagene mot politiet om maktovergrep er svært alvorlige. Avsettelsene er de første personalmessige konsekvenser G8-uroen får for politiet.

De tre er antiterrorpolitisjef Arnaldo La Barbera, politisjefen i Genova, Fransisco Colucci og Ansoino Andreassi, nestleder for det italienske politiet. De tre overføres til andre oppgaver.

En 23 år gammel italiensk demonstrant ble skutt og drept av en politimann under de voldsomme sammenstøtene i gatene. Noen hundre demonstranter ble skadd, og de materielle ødeleggelsene beløper seg til millioner av kroner.

- Strippet kvinnelige demonstranter

Sju østerrikske kvinner som ble arrestert etter G8-toppmøtet i Genova, ble tvunget til å kle av seg alle klærne og ble overøst med slibrigheter fra italiensk politi, hevder kvinnenes forsvarer.

Østerrikes utenriksminister Benita Ferrero-Waldner er sjokkert over den ydmykende behandlingen kvinnene har fått, og har forlangt at Italia foretar en detaljert etterforskning av det som er skjedd.

- Jeg mener det ikke finnes noen unnskyldning for dette, og forventer en grundig etterforskning i Italia, og en avklaring fra de relevante italienske myndigheter, sa Ferrero-Waldner torsdag.

NTB/DPA/AFP