TILTALT FOR DRAP: De italienske soldatene Massimiliano Latorre (t.h.) og Salvatore Girone (L) er tiltalt for å ha drept to indiske fiskere. Foto: AFP / NTB scanpix
TILTALT FOR DRAP: De italienske soldatene Massimiliano Latorre (t.h.) og Salvatore Girone (L) er tiltalt for å ha drept to indiske fiskere. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

Italienske soldater tiltalt for drap på indiske fiskere

Italia sender soldatene tilbake til India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen i Italia har sendt to italienske soldater tilbake til India hvor de er tiltalt for drap.

I en uttalelse fra regjeringen torsdag het det at den har fått forsikringer om at India vil ivareta soldatenes rettigheter. Noen timer senere ble det opplyst at de to mennene var på vei til India.

Soldatene er tiltalt for å ha drept to indiske fiskere.

Likevel fikk italienerne lov til å reise tilbake til hjemlandet for å stemme i valget i februar. I etterkant av valget erklærte regjeringen i Roma at soldatene ikke ville reise tilbake til India.

Saken har utløst en diplomatisk strid mellom de to landene, og Italias ambassadør i New Delhi ble fratatt sin diplomatiske immunitet tidligere denne uken.

Den indiske utenriksministeren Salman Khurshid mener Italias beslutning om å sende soldatene tilbake til New Delhi er en diplomatisk seier for India.

(NTB)