Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ivan skulle bare hente inn klesvasken ...

Bilen la ut på seiltur, uten matros om bord.

SEILTUR: Det var mange som sperret opp øynene da de så en Toyota på seiltur i Takelva i Troms forrige søndag. Foto: Charlotte Thorsteinsen
SEILTUR: Det var mange som sperret opp øynene da de så en Toyota på seiltur i Takelva i Troms forrige søndag. Foto: Charlotte Thorsteinsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ivan Benjaminsen fra Olsborg i Målselv i Troms skulle hente inn klestørken da han plutselig så noe hvitt som kjørte i full fart over veien.

- Jeg tenkte «det går kje an, det e kje sant», sier han til Nordlys, som først omtalte saken.

Benjaminsen hadde nettopp sluppet ned bilen fra jekken etter noen mindre reparasjoner, og trodde bilen sto trygt parkert utenfor garasjen.

- Bilen sto parkert i fri mens jeg tok meg god tid til å rydde unna verktøy, sier han til Dagbladet. 

Trodde bilen sto på flatmark Bilen sto fortsatt på samme plass fem minutter senere.

- Så jeg gikk til trappa for å ta rede på klesvasken. Da så jeg plutselig noe hvitt som føyk forbi og over hovedveien i full fart. 

Det hvite Benjaminsen dro kjensel på, var hans Toyota Hilux - som var på full fart ned mot elva 30 meter fra garasjen. Der seilte den videre 20 meter til, før den bråstoppa i møtet med en stein.

- Det var bare flaks. Hadde ikke steinen stått i veien, måtte jeg nok ha hentet bilen på havet. Jeg trodde bilen sto på flatmark, men så feil kan man ta, sier han til Dagbladet. 

«Udødelig» Toyota-modellen ble verdenskjent som «udødelig» etter at gutta i det populære bilprogrammet «Top Gear» forsøkte å ødelegge en i to ulike episoder, uten hell.

Også Benjaminsens Hilux slapp unna seilturen uten alvorlige skader. Knuste ruter, en bulk i døra og våte setetrekk er de eneste synlige skadene, etter seks og en halv time i elva. Ifølge nordlendingen er bilen nå i orden igjen.

- Jeg sa det til bilen: «Har du ikke sett på «Top Gear»? Det er ikke mulig å ta livet av deg», spøker Benjaminsen.

- Har skjedd før Nå håper han helgas fuktige utflukt blir siste gang bilen stikker av. Det er nemlig ikke første gangen bilen legger ut på tur uten sjåfør om bord.

- Det er mange år siden sist jeg glemte å sette bilen i gir. Jeg gjorde det på Finnsnes for lenge siden, men da rakk jeg akkurat å ta den igjen før den forsvant ned i grøfta. Hvis det skjer igjen, så spørs det om jeg får beholde lappen, sier han lattermildt.  

Benjaminsen kan overraskende nok fortelle at det ikke er første gang det har seilt biler nedover elva.

- Ifølge ei bekjent, skal det samme ha skjedd for mange år siden. Men den gangen tok bilen sats fra Samvirkelaget.

Hele Norges coronakart