Ivanka kan gi seg

Ivanka Trump utelukker ikke at hun kan gi seg som rådgiver for Donald Trumps administrasjon dersom han gjenvelges i 2020.

MULIG EXIT: Ivanka Trump utelukker ikke en mulig exit dersom president Trump vinner valget i 2020. Foto: Leah Millis / Reuters
MULIG EXIT: Ivanka Trump utelukker ikke en mulig exit dersom president Trump vinner valget i 2020. Foto: Leah Millis / Reuters Vis mer
Publisert

I et intervju på CBS-programmet «Face The Nation» utelukker ikke Ivanka Trump at hun kan være ferdig i Det hvite hus dersom faren, president Donald Trump, vinner presidentvalget i 2020.

- Dersom faren din vinner valget, kommer du til å bli værende her i Washington som en del av administrasjonen?

- Først og fremst drives jeg av barna mine og deres lykke. Det vil alltid være min hovedprioritet, og mine valg vil alltid være fleksible nok til å forsikre meg om at deres behov er tatt hensyn til.

- Så de vil virkelig avgjøre det spørsmålet for meg.

Videre forteller Ivanka at hennes motivasjon for å ta på seg en rådgiverrolle for farens administrasjon, handlet om å få muligheten til å skape endringer i samfunnet.

KRITISERES: Da Donald Trump forlot G20-møtet noen minutter, steppet Ivanka Trump inn for faren. Det vakte reaksjoner. Video: CNN Vis mer

Takknemlig

Ivanka forteller at hun er takknemlig for å ha fått muligheten til å jobbe i administrasjonen.

- Jeg er veldig hengiven til arbeidsoppgavene mine. Men den dagen jeg entrer Det hvite hus uten å få frysninger på ryggen, er den dagen jeg har vært her for lenge.

Sammen med ektemannen Jared Kushner, har Ivanka barna Arabella Rose, Theodore James og Joseph Frederick.

- ET PROBLEM: En video av Ivanka Trump fra helgas G20-møte får internett til å koke. Dagbladets kommentator Morten Strand forklarer årsaken til problemet. Video: Instagram / elysee Vis mer

Gjorde seg bemerket

Under president Trumps tid i Det hvite hus, har Ivanka blant annet gjort seg bemerket ved et par toppmøter:

Først i Hamburg i 2017 da hun inntok farens plass ved forhandlingsbordet, da Trump forlot rommet en kort stund. Så under sommeren G20-toppmøte i Osaka da hun forsøkte å komme seg inn i en samtale med statslederne Emmanuel Macron, Theresa May og Justin Trudeau.

Den gang kritiserte USA-kjenner Torbjørn Lindstrøm president Trump for å omgi seg med familie framfor profesjonelle fagpersoner.

- Det er ganske bisart, og bygger tilsynelatende på en misforståelse av hva diplomater driver med - han kan ikke spillets regler. Dernest speiler det en forakt for profesjonelle politikere og diplomater, sa Knutsen til Dagbladet, og forklarte:

- Han kommer fra utenfor politikken som finansmann, og har ingen kontakter internasjonalt. Han har heller ingen særlig kunnskap om hvem han skal kontakte for å få hjelp. Da bruker han folk han kjenner, som Ivanka og Jared,

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer