Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump

Ivanka og Jared feiret bursdag med Sean Spicer før Ernas besøk

Bursdagsfeiring i Trumps omstridte prestisjehotell et steinkast fra Det hvite hus.

BURSDAGSFEIRING: Ivanka Trump feiret ektemannen Jared Kushners bursdag på pappa Donald Trumps hotell. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
BURSDAGSFEIRING: Ivanka Trump feiret ektemannen Jared Kushners bursdag på pappa Donald Trumps hotell. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): - Jeg skal fortelle dere en liten hemmelighet. Se der borte i hjørnet. Det er Jared og Ivanka, forteller kelneren på den dyre biffrestauranten BLT Prime i Donald Trumps hotell i Washington D.C. til Dagbladet.

Han peker med diskret stolthet mot der datteren og svigersønnen til USAs president, Donald Trump, sitter.

PRIVAT: Restaurantens kelner pekte ut bordet der presidentens datter, Ivanka, og svigersønnen Jared Kusher satt i en bås for seg selv og feiret Kushners bursdag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
PRIVAT: Restaurantens kelner pekte ut bordet der presidentens datter, Ivanka, og svigersønnen Jared Kusher satt i en bås for seg selv og feiret Kushners bursdag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Jared Kushner og Trumps datter Ivanka, som begge har svært sentrale rådgiverroller i Det hvite hus, er ute og feirer førstnevntes 37-årsdag. Det er kvelden før Trump skal møte statsminister Erna Solberg og Kushner skal møte Norges utenriksminister, Ine Marie Eriksen Søreide.

FRYKTET HÅNDTRYKK: I dag møter statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide USAs president Donald Trump. De skal blant annet diskutere forsvars- og sikkerhetspolitikk, NATO og koalisjonen mot IS, men først skal de sannsynligvis håndhilse.Vis mer Vis mer

Trump-oase

NABO: Donald Trumps hotell I Washington D.C. er blitt en trygg havn for presidentens politiske støttespillere. Hotellet ligger rett ned i gata for det hvite hus. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
NABO: Donald Trumps hotell I Washington D.C. er blitt en trygg havn for presidentens politiske støttespillere. Hotellet ligger rett ned i gata for det hvite hus. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

BLT Prime ligger inne i Trump International Hotel i Washington D.C.. Andre medier har rapportert om hvordan hotellet et par steinkast fra Det hvite hus er blitt helt særegen, fredelig oase for Trump-tilhengere. Andre medier har også fortalt om hvordan de er blitt kastet ut fra stedet, som eies av den amerikanske presidenten, som har svært lite til overs for det han kaller «fake news». Derfor har Dagbladet oppsøkt stedet som ordinære restaurantgjester for å få et inntrykk av hotellet.

HOTELLGJEST: Tidligere pressetalsmann i Det hvite hus, Sean Spicer, dukket opp i restauranten. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
HOTELLGJEST: Tidligere pressetalsmann i Det hvite hus, Sean Spicer, dukket opp i restauranten. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Inne i baren går ivrige Trump-tilhengere rundt med røde Trump-capser. Det eneste som skurrer er at CNN, som Trump har lagt for hat, står på i stedet for langt mer Trump-vennlige Fox News.

Ekteparet ser ut til å nyte et stille og romantisk øyeblikk mens vakter fra Secret Service holder øye med omgivelsene. Til maten drikker de et glass hvitvin. Så et glass rødvin. Som dessert får de servert en rett med et voldsomt fyrverkeri.

Hjertelig Spicer-møte

Kort tid tidligere har Sean Spicer satt seg ned noen bord bortenfor. Han ble kjent da han allerede første dag på jobben ble sendt ut for å overdrive hvor mange mennesker som hadde møtt fram da Trump ble tatt i ed. 21. juli i fjor trakk han seg fra jobben i protest mot at Anthony Scaramucci ble ansatt som kommunikasjonsdirektør.

Jared og Ivanka reiser seg og går bort til bordet der Spicer sitter sammen med fem andre. Selv om Spicer trakk seg fra administrasjonen mot Trumps vilje, hilser de hjertelig og blir stående og prate lenge. Alt tyder på at de fortsatt er gode venner.

GEMYTTELIG: Ivanka Trump og Jared Kushner tok seg tid til en lang prat med Sean Spicer. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
GEMYTTELIG: Ivanka Trump og Jared Kushner tok seg tid til en lang prat med Sean Spicer. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

- Dere må bare ta bilder, opplyser kelneren til Dagbladet.

På Trump-hotellet møtes støttespillerne til den kontroversielle presidenten.

Datteren Ivanka har selv vært involvert i utsmykkingen av stedet, som ble åpnet midt under presidentvalgkampen i 2016. Blant annet har hun sørget for at fire enorme, italienske lysekroner til 260 000 dollar stykket henger inne i lobbyområdet. Over alt glimrer det i gullfarger, helt i Trumps ånd.

Stedet er også blitt hardt kritisert for å være et symbol på hvordan Trump-familien forsøker å utnytte presidentvervet til å tjene seg enda rikere.

- Skål

Mange av restaurantgjestene har oppdaget dem nå og retter mobiltelefonene sine mot Ivanka Trump, Jared Kushner og Sean Spicer. Så kommer Trumps svigersønn og datter mot bordet til Dagbladet.

- Gratulerer med dagen. Har du hatt en fin bursdag? spør vi.

- Den har vært vidunderlig, svarer Kushner med et bredt glis.

- Vi er på besøk fra Norge.

- Wow. Skål! sier Trumps svigersønn på norsk mens han smiler og strekker ut en hånd.

Deretter stiller ekteparet opp til selfier med gjestene. Også Spicer, som er blitt både svært berømt og latterliggjort, stiller villig opp til bilder med gjester når han forlater stedet litt seinere.

Populært og omstridt

Trump International Hotel er blitt et svært populært sted for kretsen rundt Trump. Her holdes pengeinnsamlinger. Finansminister, Steven Mnuchin, bodde her i seks måneder. Trumps tidligere rådgiver, Omarosa Manigault Newman, giftet seg her i april. Trump har også spist her selv en rekke ganger.

Samtidig er stedet omstridt. Bygningen, som kalles The Old Post Office (det gamle postkontoret) er eid av føderale myndigheter og leies ut til Trump-organisasjonen. Dette samtidig som Trump nå er øverste leder for USAs føderale myndigheter.

STORT: I hotellets enorme lobby henger lysekroner til 260 000 dollar stykket. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
STORT: I hotellets enorme lobby henger lysekroner til 260 000 dollar stykket. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Demonstranter har jevnlig samlet seg utenfor hotellet. Men mens andre deler av Trumps forretningsimperium har slitt mer i 2017, ser Trump International Hotel så langt ut til å gå så det suser. Ifølge en analyse fra analyseselskapet STR, presentert i The Wall Street Journal, kunne Trumps hotell skru opp prisene, mens hotellprisene for øvrig i USA stagnerte i 2017.

Det har gitt hotellet langt større inntekter enn de budsjetterte med. Opprinnelig forventet de å tape 2,1 millioner dollar på de første fire månedene. I stedet endte de med en profitt på 1,97 millioner dollar, melder Washington Post.

- Vi er veldig fornøyde med hvordan hotellet har prestert i det første hele året, ikke bare finansielt, men også med tanke på anerkjennelsen for det høye servicenivået slik det kommer til uttrykk på rankinger hos TripAdvisor, Expedia, Booking.com. Vi ser fram til et enda mer suksessrikt 2018, sier hotellets salgs- og markedsdirektør, Patricia Tang, til The Daily Beast.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!