Ivanka skal ha hatt «markant innflytelse» på Syria-angrepet: - Etterlater et inntrykk av at noe har skjedd

Kjølig forhold mellom USA og Russland, seks dager etter missilangrepet. 

FAR OG DATTER: Ifølge Eric Trump hadde Ivanka Trump en finger med i spillet da Donald Trump tok beslutningen om å angripe flybasen i Syria natt til fredag. Foto: AFP / NTB Scanpix
FAR OG DATTER: Ifølge Eric Trump hadde Ivanka Trump en finger med i spillet da Donald Trump tok beslutningen om å angripe flybasen i Syria natt til fredag. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til fredag forrige uke angrep USA en flybase i byen Khan Sheikhoun med 59 Tomahawk kryssermissiler.

Flyene som angivelig ble brukt i det kjemiske angrepet mot den syriske byen, skal ha vært stasjonert ved flybasen, og det var disse opplysningene som lå til grunn for Donald Trumps ordre om å avfyre rakettene.

Den britiske ambassadøren til USA, Sir Kim Darroch, skal ha opplyst Theresa May om at det var Ivanka Trumps bekymring som hadde «markant innflytelse i Det ovale rom», og som skal ha medført en reaksjon som var «mer voldsom enn forventet», ifølge britiske The Times.

- Det er ingen tvil om at Ivanka Trump og andre påvirket avgjørelsen hans, sa pressetalsmann Sean Spicer på en pressekonferanse tirsdag.

Han føyde til at det var en generell holdning at det kjemiske angrepet forrige uke var forferdelig og måtte besvares.

- Hun har innflytelse

Som flere andre politiske ledere, skal den britiske statsminsteren ha fått beskjed om at Donald Trump var ved å gjennomføre angrepet, natt til fredag.

The Times skriver imidlertid at Darroch 23 timer tidligere hadde informert om at en slik hendelse kunne komme til å finne sted. På dette tidspunktet fikk statsministeren og den britiske utenriksministeren, Boris Johnson, beskjed om at Ivanka Trumps reaksjon etter det kjemiske angrepet skal ha vært en viktig faktor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer