Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ivanka Trump «mister» jobben i familieselskapet

Donald Trump kommer også til å si fra seg sine bindinger til sitt eiendomsselskap. 

FÅR IKKE STYRE BUSINESSEN: Ivanka Trump har vært en del av selskapet i flere år, og Trump ville egentlig la Ivanka og hans sønn styre selskapet mens han var president. Dette blir det nå ikke noe av, forteller Trumps rådgiver Sheri Dillon under pressekonferansen onsdag. Video: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en pressekonferanse Donald Trump holdt onsdag ettermiddag, fortalte en av Trumps juridiske rådgivere at den kommende presidenten vil si fra seg sine bindinger til sitt eiendomsselskap. Det vil med andre ord si at Trump overlater selskapet til uavhengige, og ikke kommer til å ha noe med selskapet å gjøre mens han sitter som president.

TRUMP: - Det er skammelig at informasjonen ble sluppet. Jeg så og leste informasjonen, det er alt falske nyheter, sa Donald Trump da han holdt pressekonferanse etter at nyheten om at Russland skal ha kompromitterende personlig informasjon om USAs kommende president Donald Trump ble lekket. Video: CNN Vis mer

En stiftelse med Donald Trumps to sønner og en annen medarbeider skal overta styringen av den påtroppende presidentens forretningsimperium, skriver NTB.

- Skal selge alle aksjer i Trump Organization

Det ble også klart at hans datter, Ivanka Trump, ikke lenger skal ha noe med milliardselskapet å gjøre.

Hun trekker seg fra alle operative og administrative stillinger i forbindelse med sitt eget selvtitulerte motemerke, og fra sin utøvende rolle i Trump Organization, melder Vanity Fair. Den kommende førstedatteren skal også selge sine aksjer i organisasjonen, skriver bladet.

Ivanka Trump har vært en del av faren sitt selskap i flere år, og Trump ville egentlig la Ivanka og sønnen styre selskapet mens han var president. Dette blir det nå ikke noe av.

Flytter til Washington

I de kommende ukene vil Ivanka og hennes Mann Jared Kushner, flytte til Washington DC.

- Når hun og Jared har flyttet med familien til DC, vil Ivanka ha fokus på å få barna på plass i nytt hjem og på ny skole, sa Donald Trump sin rådgiver på den kommende presidenten sin pressekonferanse onsdag.

Tidligere denne uka ble det kjent at Kushner skal fungere som sin svigerfars seniorrådgiver i Det hvite hus. Valget av seniorrådgiver er tilsynelatende stikk i strid med en amerikansk forskrift fra 1967 om folkevalgtes rett til ansettelse av personer innad i familien.

Anklaget for å ha utnyttet posisjon

Ivanka Trump har allerede blitt anklaget for å ha utnyttet sin rolle. Da Donald Trump skulle ha sitt første møte med en utenlandsk regjeringssjef, etter at han ble valgt som USAs neste president, tok det ikke lang tid før bildene fra møtet skapte sterke reaksjoner.

Bildene viste at Donald Trump hadde invitert datteren Ivanka og ektemannen Jared Kushner, som begge står og snakker med den japanske statsministeren Shinzo Abe i eksklusive Trump Tower.

Bildene skapte reaksjoner fordi Ivanka Trump har en sentral rolle i sin fars businessimperium, og hun ble dermed anklaget for å utnytte sin rolle.

Reklamerte for armbånd

I november skapte Ivanka Trump overskrifter igjen, etter at hun sendte ut e-poster til flere motejournalister der hun promoterte armbåndet hun brukte i et «60 Minutes»-intervju sammen med resten av familien.

E-posten hevdet at armbåndet var en kommende trend, og at det var Ivankas favoritt fra Metropolis-kolleksjonen.

Ivanka Trump bruker farens valgkamp til å promotere eget klesmerke så ofte hun kan. Vis me... Vis mer

Smykket er slettes ikke billig, og to ulike versjoner av armbåndene selges for henholdsvis 74 000 kroner og 84 000 kroner.

Designmerkets direktør, Abigale Klem, beklaget i etterkant at e-postene ble sendt.

- Vil ikke gjøre avtaler med utenlandske aktører

Jurist Sheri Dillon, sier Trump er opptatt av å sikre at det amerikanske folk ikke skal tvile på at han er fullstendig fjernet fra selskapet.

- Mine to sønner som er her i dag, Don og Eric, skal lede selskapet. De kommer til å gjøre det på en profesjonell måte, sa Trump.

Advokat Dillon sier at selskapet ikke kommer til å gjøre noen nye avtaler med utenlandske aktører, men de kan forfølge avtaler internt i USA. Trump-organisasjonen skal ansette en egen etikkrådgiver som må godkjenne alle avtaler som kan skape bekymringer om potensielle konflikter.

Flere har sagt at de er bekymret for at Trumps globale forretningsimperium vil bli et viltvoksende rot av interessekonflikter og etiske floker for Trump, og etterhvert for hele USA, når han han blir tatt i ed.

DETTE LOVER TRUMP: I en video til sine Twitter-følgere legger nå vordende president Donald Trump klart fram hvilke planer han har for USA i de første 100 dagene med ham som president. Video: CNN Vis mer

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling