Ivar (60) ble hjemløs etter NAV-tabbe

Ble uteligger da NAV sluttet å betale ham uføretrygd.

HER BODDE HAN: Ivar H. Larsen ble kastet på gata fordi han ikke klarte å betale husleia da NAV stanset utbetalingene av uføretrygden hans. Etter utkastelsen bodde han her på havna i Moss. - Alt jeg har igjen er denne sykkelen, sier han. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
HER BODDE HAN: Ivar H. Larsen ble kastet på gata fordi han ikke klarte å betale husleia da NAV stanset utbetalingene av uføretrygden hans. Etter utkastelsen bodde han her på havna i Moss. - Alt jeg har igjen er denne sykkelen, sier han. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| MOSS (Dagbladet): Ivar H. Larsen klarte ikke å betale husleie og andre utgifter da uføretrygden fra NAV uteble i januar 2007.

Først halvannet år seinere kom utbetalingene i gang igjen, og Ivar fikk etter hvert etterbetalt alt som NAV skyldte ham.

Kastet på gata Men tida uten penger gjorde ham svartelistet hos alle kreditorer, banker og forsikringsselskap. I tillegg blir hans eiendom i Vega i Nordland tvangssolgt i disse dager fordi Sparebank1 har sagt opp lånet grunnet mislighold.

Ett år og fire måneder etter at NAV stoppet å betale uføretrygd til Ivar, var husverten lei av å vente på penger, og Ivar ble kastet på gata. Alt av møbler og eiendeler ble kjørt på søppelfyllinga.

Den første måneden bodde han i containere på havna i Oslo og i et gammelt bilvrak på havna i Moss.

- Jeg levde som en uteligger, og gikk ned 16 kilo den første måneden fordi jeg ikke hadde penger til mat. På natten snek jeg meg rundt og vasket meg i kaldt vann fra vannslanger som lå tilgjengelig på havna, forteller Ivar.

Ikke råd til medisiner - Situasjonen var grusom. Det verste var at jeg ikke hadde råd til livsviktige medisiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer