Iver (12) døde: - Tragisk

Lørdag forrige uke omkom Iver Svensen-Sandberg (12) i en busspåkjørsel på Skedsmokorset. Nå er familie og venner i sorg. - En kjær venn og klassekamerat.

OMKOM: Iver Svensen-Sandberg (12) omkom etter at han ble påkjørt av en buss på Skedsmokorset lørdag forrige uke. Foto: Privat
OMKOM: Iver Svensen-Sandberg (12) omkom etter at han ble påkjørt av en buss på Skedsmokorset lørdag forrige uke. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en tragisk sak som berører mange, sier Monica Melgård til Dagbladet.

Hun er bistandsadvokat for familien til Iver Svensen-Sandberg (12), som omkom etter å ha blitt påkjørt av en buss på Skedsmokorset lørdag forrige uke.

Klassen hans på den lokale barneskole har nå opprettet en innsamlingsaksjon på Spleis for å «minnes en kjær venn og klassekamerat».

- Stor bekymring

Spleisen, som i skrivende stund har samlet inn over 170 000 kroner, vil gå til minnestund og oppfølging av Ivers klassekamerater.

- Begravelsen vil på ordinært vis bli dekket av skadevolders forsikringsselskap, men familien setter stor pris på den omtanke og engasjement som miljøet har vist med bidrag til spleisen, sier bistandsadvokaten.

I tillegg ønsker familien at pengene skal gå til Trygg Trafikk slik at de kan bidra til å øke trafikksikkerheten i krysset der Iver ble påkjørt.

- Familien opplyser at det lenge har vært en stor bekymring for trafikksikkerheten i krysset i miljøet på Skedsmokorset, både generelt i nabolaget og det har vært tema i FAU gjentatte ganger, sier Melgård.

DØDSULYKKE: Flere etater jobbet på stedet etter ulykken lørdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB
DØDSULYKKE: Flere etater jobbet på stedet etter ulykken lørdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Bussjåføren «sterkt preget»

Bussjåføren, en mann i 30-åra, er siktet i saken og har fått førerkortet beslaglagt. Hans forsvarer, Hilde Mo, opplyste først til RB at han har forklart seg for politiet.

- Vi er i gang med avhør, men det vil først ferdigstilles i neste uke. Han har forklart seg om sin oppfatning av hendelsesforløpet, sa Mo til Dagbladet forrige uke.

Mer enn det ønsket hun ikke å si om saken på daværende tidspunkt.

- Hvordan har han det?

- Han har det veldig, veldig vanskelig, sa hun.

Gjennom advokaten har bussjåføren også gitt en uttalelse, som Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi:

«Jeg er sterkt preget av det som har skjedd. Jeg er selv familiefar og ønsker å uttrykke den sterkeste medfølelse til de etterlatte».

Politiet gjør undersøkelser

Politiet jobber fortsatt med å kartlegge hendelsesforløpet rundt ulykken. Politiets kriminalteknikere, ulykkesgruppa til Statens vegvesen og Statens havarikommisjon har gjort undersøkelser på stedet.

Det gjennomføres også teknisk gjennomgang av bussen og sykkelen, opplyste etterforskningsleder Aksel Ribu til RB.

- Dette arbeidet kommer til å ta tid. I tillegg er det innhentet video fra området, sa Ribu til lokalavisa.

Ordfører i Lillestrøm kommune, Jørgen Vik (Ap), opplyste etter ulykken at kommunen satt inn alle tilgjengelige ressurser.

- Vi har iverksatt utvidet kriseteam, og kobler på alle tilgjengelige ressurser for å følge opp de nærmeste pårørende, vitner, oppvekstsektoren osv., sa Vik til Dagbladet.

- Dette er forferdelig. Helt forferdelig.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer