Iver (30) får massiv støtte etter å ha mistet Frognerbadet-jobb

Gjorde «practical joke» i leiligheten til ulovlig nattbader.

DOKUMENTERTE STUNT: Dette bildet la Frognerbadet-bademester Iver Schrøder (til venstre) ut på Instagram som en practical joke etter å ha blitt låst inn i leiligheten til en ulovlig nattbader av romkameratene hans..
DOKUMENTERTE STUNT: Dette bildet la Frognerbadet-bademester Iver Schrøder (til venstre) ut på Instagram som en practical joke etter å ha blitt låst inn i leiligheten til en ulovlig nattbader av romkameratene hans..Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld tok bademester Iver Schrøder (30) og en annen ansatt i Frognerbadet seg inn i leiligheten til en ulovlig nattbader og tok bilde av seg selv mens de poserte med fullt badeutstyr i senga hans. Bildet ble så lagt ut på det som har fungert som Frognerbad-ansattes Instagram-konto.

Dette som en «practical joke» og «hevn» etter at nattbaderen Jørgen Brynhildsvoll (23) hadde lagt ut et Instagram-bilde av at han hadde brutt seg inn på det populære anlegget på natterstid sist helg for å ta seg en dukkert.

- Koselig med støtte Etter at Dagbladet i går omtalte saken, valgte Oslo kommune å flytte Iver Schrøder (30) fra jobben som bademester i Frognerbadet til en lavere badevaktstilling i Tøyenbadet. Det har fått folk til å rase både på Facebook-gruppa «Gje Iver jobben tilbake» og i Dagbladets kommentarfelt.

- Jeg synes det er kjempekoselig med all støtten. Men jeg synes også at det er greit at kommunen behandler saker med et viss alvor og seriøsitet. Jeg har har ikke lyst å bo i en kommune der de bare ansetter klovner, men en klovn i ny og ne hadde kanskje ikke skadet, sier Schrøder til Dagbladet.

Eks-bademesteren har jobbet ved Frognerbadet i åtte år. Han skulle i utgangspunktet jobbe til og med 18. august ved den kommunale badeplassen, men etter nå å ha blitt overflyttet til Tøyenbadet som badevakt har Schrøder bedt Oslo kommune om å lov til å slutte nå.

- Så nå burde kanskje folk heller opprette i Facebook-gruppe ved navnet «Gi Iver en annen jobb», sier han galgenhumoristisk.

Reagerer Jørgen Brynhildsvoll, som er tidligere journalist hos Dagbladet, mener Bymiljøetaten i Oslo kommune viser mangel på humor når de reagerer slik på Schrøders stunt. Han synes Frogenerbadet-stuntet hjemme i leiligheten hans var morsomt.

- Iver gjennomførte et morsomt stunt som til og med virker preventivt for nattbadingen som Frognerbadet vil til livs. Og så straffer de kreativiteten med å degradere ham. Nå står de igjen som urettferdige tørrpinner. Oslo kommune fikk god PR i fanget - alle som fikk med seg saken berømte jo Frognerbadet for å ha humor. Så snur de det til dårlig PR ved å flytte ham fra Frognerbadet-jobben, sier han.

Frognerbadet har lenge vært frustrert over den ulovlige nattbadingen når det er varmt i været. Opptil 60 personer blir da bortvist fra stedet på natta. Aktiviteten har også blitt skildret gjennom filmer og bøker som «Oslo, 31. august» og «Frida med hjertet i hånden».

- Farlig Schrøder forteller at stuntet til dels ble klekket ut som et resultat av frustrasjon.

- Etter at det har blitt en trend i sosiale medier å legge ut bilder av seg selv i Frognerbadet på natta, har vi merket at problemet har økt. Jo mer disse bildene har blitt spredt på internett, jo mer søplete har det blitt inne på anlegget når vi kommer på jobb dagen etterpå. Vi må rydde bort undertøy og annet søppel, det bedrives hærverk og ting blir kastet i bassenget. Det er også farlig for de som bryter seg inn, sier Schrøder.

Tidligere i sommer kvestet en kvinne hånden da hun forsøkte å klatre over gjerdet til Frognerbadet.

Dagbladet har ikke lyktes å få tak i rette vedkommende i Bymiljøetaten i Oslo kommune i dag, men i går ville ikke seniorrådgiver Anne Sofie Durkis kommentere Schrøders framtid i Oslo kommune.

- Det er en personalsak, sa hun.