Iversen oppfyller guttedrømmen

Steffen Iversen følger i sin fars fotspor, og har store ambisjoner med Vålerenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steffen Iversen kom til verden i Oslo da faren Odd Iversen dominerte på banen for Vålerenga. Nå håper Klanen at også sønnen skal ta klubben til nye høyder.

- Jeg har alltid hatt Vålerenga og Rosenborg i hjertet og var mye på treningsfeltet som liten. Gleder meg voldsomt. Det er en guttedrøm å få spille her, sa Iversen til de frammøtte ved VIF-brakken på Valle Hovin.

Rundt 150 Vålerenga-supportere hadde møtt fram for å hylle klubbens nye spiller og mottok ham med bengallys og store flagg. Iversen gleder seg til å ta fatt på utfordringene i den blå trøyen og å spille foran Klanen.

- Jeg er litt nervøs, men tror det blir utrolig moro. Det er ikke tvil om at det er de beste supporterne i landet. Det er flere tilskuere på Lerkendal, men mer skjorte og slips. Det viktigste for meg blir å score mål og å være delaktig med å vinne kamper, sa Iversen.

- Jeg har allerede vært i Rosenborg, nå får jeg muligheten til å være i Vålerenga.

Ut sesongen

Landslagsspillerens avtale går ut ved sesongslutt, men med mulighet for forlengelse. Lønnen er basert på både individuelle og lagets prestasjoner.

Vålerenga tok kontakt med Iversen allerede i mars-april, men da var Iversen lunken med tanke på en overgang. Etter en trist sesong i nedrykkede Wolverhampton valgte han imidlertid Vålerenga framfor flere andre klubber i Spania, Tyskland, England og Portugal.

- Hadde han gått etter pengene, hadde han ikke kommet hit, sa Vålerenga-direktør Kjetil Siem.

- Jeg har hatt en del tilbud, men føler dette er det beste for min karriere. Jeg hadde tilbud fra engelske eliteserieklubber à la Wolverhampton, men gjør ikke det igjen, forklarte Iversen.

Spiller mot Brann

Klubben venter fortsatt på å få frigitt Iversens spillerlisens, men det er ifølge Siem kun en formalitet. Nå håper man at Iversen blir klar til mandagens bortekamp mot Brann, og trener Kjetil Rekdal lover plass som spiss i startoppstillingen.

- Han spiller fra start i Bergen, det sier seg selv, sa Rekdal.

- Vi har spilt 4-4-2 og 4-4-1-1 denne sesongen. Han er en spiss, det er kun der han vil spille og det gjør han og.

Iversen debuterer med trøye nummer 16 allerede i jubileumskampen mot VM-laget fra 1994 torsdag, med Rekdal på motsatt banehalvdel. Det bekymrer ikke Rekdal, som kun har en bekymring.

- Jeg er bare redd for at Rune Bratseth skal skade ham, spøkte treneren.

Rekdal er glad for at klubben har skaffet seg sin andre store profil på kort tid og forventer seg mye.

- Han er en spiller som er født til å lage mål og kan også hjelpe de andre spillerne. Det han ikke har er nok ball- og kamptrening, og vi må gi han det. Det blir utfordringen nå og vi må dosere riktig.

- Hvor mye betyr hans rutine?

- Det betyr mye. Rutine er noe man må opparbeide. Man trenger ikke se lenger tilbake enn to dager og tapet mot Lyn.

Landslagsambisjoner

Iversen håper at returen til norsk fotball vil gjøre ham aktuell til en plass i startoppstillingen på landslaget igjen.

- Jeg har større sjanse til å spille meg inn på landslaget her enn i et bunnlag i den engelske eliteserien. Er her for å vise meg fram og ta Vålerenga så høyt som mulig, sa Iversen

- Han har litt press på seg selv og kort tid å bevise seg på. Landslaget møter Italia om en måned og han føler vel at han må prestere, sa Kjetil Rekdal.

(NTB)

<B>'ENGA-GUTT:</B> Steffen Iversen kommer gratis fra Wolverhampton.