Ja, agurktid

Jabbepolitikken har tatt ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EN HERLIG MORGEN. Klokkeradioen på, tamtaramtam: Her er nyhetsmorgen. Og ikke en lyd fra regjeringen. Ikke et ord. Ikke et rapp over fingrene fordi vi hadde glemt hva Erna Solberg sa sist. Ingen sarkastisk finansminister. Ingen hoiende Sponheim. Ingen oppskjørtet opposisjon. Bare ro og fred og rare meldinger fra min yndlingsreporter Sidsel Wold, som kan fortelle at fargen oransje er blitt de israelske nybyggernes farge. Følgelig kan en oransje salatbolle på festbordet i Jerusalem, innkjøpt i Italia der oransje er motefargen, oppleves som en politisk handling overfor gjestene rundt bordet.

OG ENDA BEDRE: Ikke en eneste kommentar til hva som vil skje hvis KrF blir mindre enn Sp når Erna har sagt at politikk er viktigere enn, var det Bondevik? Hvis de rødgrønne glipper i Østfold og det regner på valgdagen. Hvis Hagen nekter å samarbeide til høyre eller venstre og NRKs politiske kommentator er på ferie. Og Dagsnytt Atten ikke klarer å finne noen som kan forklare oss hva dette vil bety for en eventuell ny regjeringssammensetning på bakgrunn av den siste målingen som viste at Venstre går 0,2 prosentpoeng tilbake i Gvarv.

SÅ KAN VI for eksempel tenke den tid den sorg, mens vi med god samvittighet leser om den forsvunne skjelettdrakta til Jahn Teigen og alt slikt vi ellers ikke leser fordi vi helst vil lese lange analyser på fransk av hva en sammensetning av Venstre og Ap kan bety for skattenivået hvis Frp blir like stort som det var ved kommunevalget, gitt at Høyre krever statsministeren. Noen uker framover kan vi nemlig med god samvittighet bla i avisene og fnyse litt beskjemmet over merkelige forsider mens vi sluker de skumleste fortellinger om hoggormbitt, dødelige myggstikk og noterer gul sol over hele landet.

ELLER VI kan kjøpe International Herald Tribune og sette av hele dagen til målrettet innsats på stranda. Jeg lover at etter fire timer er du så grundig oppdatert på alle verdensdeler og alle aspekter ved G8-møtet i Skottland, at du savner ikke antydning til siste nytt om hvordan en svak framgang for Sp kan svekke regjeringssamarbeidet hvis Erna beslutter at Bondevik teller mindre enn politikken. Hvis ikke Venstre flytter på seg, da, i Vestfold. Saken er nemlig at akkurat denne uka er de politiske kommentatorene på ferie. Så nå vet ingen hva som skjer hvis Høyre og SV inngår forlik i Halden.

DERMED leser jeg på nrk.no/nyheter/utenriks at Takeru Kobayashi har vunnet den amerikanske pølsespisekonkurransen for femte år på rad. 49 pølser på 12 minutter. Kobayashi er fra OL-byen Nagano og veier snaue 60 kilo. Og dette leser jeg uten at Dagsnytt Atten må kalle inn en eneste politisk ekspert for å finne ut om det rødgrønne regjeringssamarbeidet nå er i fare. Det gjør meg faktisk glad. Midt på en onsdag. Nå synger vi «Waltzing Matilda», dere.