- Ja, Dadullah er drept

Talibans militære øverstkommanderende i Sør-Afghanistan, mulla Dadullah, er drept i kamp med utenlandske og afghanske soldater, ifølge afghanske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dadullah ble drept lørdag sammen med sin bror i den sørafghanske provinsen Helmand, sier Saeed Ansari, talsperson for den afghanske etterretningstjenesten.

Dersom Dadullah er drept, vil det være det største tilbakeslaget for Taliban siden gruppen startet sin opprørskrig i 2001.

Afghanske myndigheter viste søndag fram liket av det som skal være Taliban-lederen, til journalister i Kandahar.

- Han ble drept i går, og akkurat nå står jeg med liket hans foran meg, sa guvernør Assadullah Khalid i Kandahar-provinsen i dag.

Ifølge Khalid var både afghanske soldater og ISAF-soldater involvert i kampene som kostet Dadullah livet. Også guvernøren i Helmand bekrefter at Dadullah er død.

- Ja, Dadullah er blitt drept. Dette vil helt klart få en innvirkning på opprørsbevegelsen ettersom han var en sentral Taliban-kriger, en viktig leder, sier guvernør Assadullah Wafa.

Avviser

Taliban avviser imidlertid at Dadulllah er død og mener afghanske myndigheter driver løgnaktig propaganda.

- Dette er ikke noe annet enn propaganda. De hevder at de skal vise mulla Dadullahs lik til mediene, men vi venter på at det skal skje. Vi lover å legge fram nye opptak av Talibans øverstkommanderende for mediene, sier Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid til nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer