Ja, det er sant: Pentagon etterforsker UFO-er

Ifølge den tidligere lederen av programmet ble det ikke lagt ned i 2012, det var kun den statlige finansieringen som stoppet.

PENTAGON: Ifølge New York Times og Politico, har Pentagon lørdag bekreftet eksistensen av et hemmelig UFO-program. Foto: AP Photo/Charles Dharapak
PENTAGON: Ifølge New York Times og Politico, har Pentagon lørdag bekreftet eksistensen av et hemmelig UFO-program. Foto: AP Photo/Charles Dharapak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For ti år siden ble et program for å undersøke uidentifiserte flygende objekter (UFO) opprettet i Pentagon.

Av de 600 milliarder dollarene forsvarsdepartementet årlig budsjetterer, var de 22 millionene som ble brukt på programmet nesten umulig å finne.

«The Advanced Aviation Threat Identification Program» ble nemlig opprettet i all hemmelighet. Fredag bekreftet Pentagon at programmet eksisterer, og informasjonen om programmet blir offentliggjort for første gang av Politico og The New York Times lørdag.

Ble «lagt ned» i 2012I årevis har programmet etterforsket rapporter om identifiserte flygende objekter. Det ble ledet av en militær etterretningsoffiser, Luis Elizondo, i femte etasje i Pentagons C-ring – altså dypt inne i bygningen.

Programmet har tiltrukket seg oppmerksomhet på grunn av oppsigelsen til Elizondo i oktober. Elizondo, som drev programmet, skrev i sitt oppsigelsesbrev at innsatsen fra hans program ble ikke tatt alvorlig nok. Brevet var adressert til forsvarsminister James Mattis, men det er ikke bekreftet om Mattis har sett brevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer