- Ja, det er vi som står bak

Barnebruden «Thea (12)» finnes ikke. Bryllupsbloggen hennes er del av en Plan-kampanje.

BRYLLUPSBLOGG: «Hvorfor vi skal gifte oss egentlig skjønner jeg ikke helt og jeg vet ikke helt om jeg har så veldig lyst, men mamma var hele tiden skikkelig glad og snakket om hvor fint bryllupet skal bli mens han var her», skriver 12 år gamle «Thea» på bloggen sin. Den er ikke ekte. Faksimile: Plan/theasbryllup.blogg.no
BRYLLUPSBLOGG: «Hvorfor vi skal gifte oss egentlig skjønner jeg ikke helt og jeg vet ikke helt om jeg har så veldig lyst, men mamma var hele tiden skikkelig glad og snakket om hvor fint bryllupet skal bli mens han var her», skriver 12 år gamle «Thea» på bloggen sin. Den er ikke ekte. Faksimile: Plan/theasbryllup.blogg.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Hei! Jeg heter Thea og jeg er 12 år og om cirka 1 månde skal jeg gifte meg!!! Så velkommen til denne bloggen som fra nå av skal bli min bryllups blogg. <3»

Slik åpner bloggen til det som angivelig skal være en norsk barnebrud, som snart skal gifte seg med en 25 år eldre mann.

Bryllupsbloggen har fått mange til å sperre opp øynene siden den dukket i formiddag.

- Det er vi Nå innrømmer bistandsorganisasjonen Plan at det er de som står bak bloggen.

- Ja, det er vi som står bak den, sier generalsekretær Olaf Thommessen til Dagbladet.

- Tanken er å vise det absurde i at unge jenter kommer inn i et voksent univers med virkemidler som ikke ligger fjernt fra vår egen samtid og dagliglivet vårt. På den måten ønsker vi å rette oppmerksomhet mot de millioner av jenter dette gjelder årlig.

Over 100 000 treff Ifølge Plan har bloggen hatt over 130 000 treff og mer enn 70 000 unike brukere.

Mens flere har skjønt at bryllupsbloggen er del av en kampanje, og at datoen for «Theas» bryllup, 11. oktober, også FNs jentedag, har andre tatt det for god fisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.