Ja, det snør, det snør - helt til helgen

Og kanskje en hvit desember i møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange i Sør-Norge åpnet i dag døren til minusgrader og hvite landskap, men de som hadde gledet seg til å lage snømann etter jobb, må kanskje finne på noen andre planer i ettermiddag.

- Det er ikke så store mengder snø som har kommet enda, men ca. 5-10 cm rundt om i Sør-Norge, og områder opp til Trøndelag.
Snøen kan forsvinne allerede i dag siden det er ventet mildere temperaturer utover dagen, sier Eldbjørd Moksnes ved Meteorologisk institutt.

Snøen kommer tilbake
Tradisjonen tro kommer den plutselige novembersnøen, men bare i høytliggende strøk vil mandagens snø fortsatt holde seg.

Men fortvil ikke.

-  Allerede på torsdag og fredag er det ventet mer snøbyger. Lavtrykket vil fortsette i sør, temperaturen vil synke, og det vil komme nedbør også på Vestlandet, forteller Moksnes.

Kald november
I Nord-Norge er det foreløpig tørt og ingen nedbørsskyer i vente.

- I de nordligste strøkene har det allerede vært snø, men det blir foreløpig rolig og ikke noe mere snø der, forklarer meteorologen.

Heller ikke rundt kysten blir blir det vær til å lage snøengler i nærmeste fremtid, men kaldt nok vil det bli.

Moksnes forteller at det blir en kjølig avslutning på november med mye nordavind og lave temperaturer. Med litt mildere vær på kysten.

En hvit jul?
- Vi forventer lavtrykk og nedbør fra Trøndelag og sørover frem til lørdag. Da kommer det et høytrykk som holder seg i helga og utover.

Kulden gjør at snøen kan holde seg på Sør og-Østlandet. I alle fall en stund til, men meteorologen er usikker på om været holder seg til jul.

- Jeg vil ikke si det sikkert, men hvis høytrykket holder seg så vil snøen kunne bli en god stund til i kulden. Og da blir det kanskje snø i desember også.

NOVEMBERSNØ: Selv om temepraturene allerede er mildere er, har vi mange kalde og hvite dager i vente.
FOTO: NTB Scanpix
NOVEMBERSNØ: Selv om temepraturene allerede er mildere er, har vi mange kalde og hvite dager i vente. FOTO: NTB Scanpix Vis mer