Ja eller nei til prostitusjon i garasjer

Folkeavstemning i Zürich i dag.

 LOVLIG BORDELL:  Det første lovlige bordellet i Zürich, "Petit Fleur", ble åpnet i 1998. I dag skal innbyggerne i den sveitsiske storbyen stemme over om det skal bli lovlig å utvide prostitusjonstrafikken til garasjeanlegg utenfor sentrum. ARKIVFOTO: REUTERS/SCANPIX.
LOVLIG BORDELL: Det første lovlige bordellet i Zürich, "Petit Fleur", ble åpnet i 1998. I dag skal innbyggerne i den sveitsiske storbyen stemme over om det skal bli lovlig å utvide prostitusjonstrafikken til garasjeanlegg utenfor sentrum. ARKIVFOTO: REUTERS/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggerne i Zürich i Sveits skal i en folkeavstemning i dag si ja eller nei til om det skal bygges egne garasjer der prostituerte og deres kunder kan utfolde seg.

Tilhengerne av prostitusjonsgarasjene mener det vil være et godt tiltak for å få prostitusjonstrafikken bort fra gatene.


Hele natta Forslaget går ut på å bygge slike garasjeanlegg i utkanten av byen og la dem være åpne hele natten.

De prostituerte kan tilby sine tjenester der inne, og kundene kan kjøre rundt der i jakt på det de ønsker framfor å kjøre rundt i gatene i sentrum av byen.

Ifølge planen skal det også bygges toaletter og dusjer, og en liten helseklinikk skal også være tilgjengelig.

Denne saken er en av flere som sveitserne skal stemme over i en rekke folkeavstemninger både lokalt og føderalt i alpelandet søndag. Det skal også stemmes over blant annet mulige utvidelser av ferier og om det skal sette begrensninger på hvor mange feriehus hver kommune kan ha.

(NTB - AFP).