Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ja-folk, sky Hagen!

- Frp er ikke noe parti for ja-folk. Partiet har ingen handlekraft, ingen visjoner og viser intet lederskap i EU-spørsmålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier Høyre-leder Jan Petersen. Han benyttet partiledelsens oppsummerende pressekonferanse etter vårsesjonen til å fraråde EU-tilhengere å stemme på Frp.

Carl I. Hagen svarer tilbake:

- Det eneste folk ikke bør legge vekt på når de velger parti, er EU-spørsmålet. Det spørsmålet delegerer de ikke til et parti å bestemme. Det skal de selv gjøre i en folkeavstemning.

Hagen mener Petersen burde ha lært av de to foregående folkeavstemninger.

- Folk er i stand til å tenke selv. Det trenger ikke lederskap i dette spørsmålet. Alle vet hva Jan Petersen mener, og hva Jens Stoltenberg mener. Dette må styres nedenifra. Ikke ovenfra, sier Hagen.

- Forhindrer det at du på et eller annet tidspunkt før en folkeavstemning toner flagg?

- Toner flagg? EU-spørsmålet er ingen sak nå. Vi har nok av problemer å ta fatt i foran kommunevalgkampen.

Hagen viser til at partiet nå har et EU-utvalg i partiet som blant annet skal vurdere om det skal holdes en eller to folkeavstemninger.

- Folk bør stemme på det politiske partiet de er enig med i de fleste andre politiske saker som skole, helse, eldreomsorg, skatter og avgifter

> EKTE JA-FOLK: ...stemmer ikke Frp, mener Høyre-leder Jan Petersen og fraråder EU-tilhengere å stemme Frp.