- Ja, ja, ja, den lever vi godt med!

Presset Jens om usikkerheten rundt hijab-saken.

PRESSET MEN BLID: Statsminister Jens Stoltenberg  på vei om bord i hurtigbåten som skal ta ham fra Lysnes til Tromsø. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
PRESSET MEN BLID: Statsminister Jens Stoltenberg på vei om bord i hurtigbåten som skal ta ham fra Lysnes til Tromsø. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LENVIK/OSLO (Dagbladet.no): Etter en småamper start på dagen, under hardt hijab-press på smelteverket i Lenvik, var det en langt mer humørfylt og imøtekommende statsminister som møtte Dagbladet.no på hurtigbåtkaia på Lysnes.

Jens Stoltenberg har i hele dag måttet forsvare seg mot dagens oppslag i VG, der avisen refererer til hemmelige regjeringsnotater som angivelig viser at både statsministeren og justisminister Knut Storberget hadde konkludert, og sa ja til hijab i politiet, lenge før saken sprakk i den mye omdiskuterte pressemeldingen 4. februar.

- Feil. Punktum.Regjeringskollega Helga Pedersen sørget for sjokolade til sjefen og journalistene, kjøpt på den lokale kolonialen i Lysnes. - Skriv noe pent om Jens, da, sa hun på spøk.

Og da kom smilet, tross spørsmålene.

- VG skriver i dag at regjeringen konkluderte med at man skulle tillate hijab til politiuniformen, punktum. Men det blir ikke mer sant av at de skriver det flere ganger, sier statsministeren til Dagbladet.no.

- Dette er påstander, og ikke fakta. Og jeg opplever påstandene som feile, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer