- Ja, jeg elsket med Bill

NEW YORK (Dagbladet): - Ja, jeg elsket med Bill Clinton, men jeg ble ikke presset til det, og det er det viktigste for meg, sier tidligere Miss America fra Arkansas, Elizabeth Ward Gracen (37).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi hadde en intim natt. Det skjedde ikke under noen form for tvang og var totalt frivillig, sier hun, og fortsetter:

- Han er en sjarmerende og flott mann.
Den tidligere skjønnhetsdronningen som nå spiller en sverdsvingende kriger i TV-serien «Highlander», har i månedsvis unngått en stevning fra advokatene til Paula Jones, som vil ha henne som vitne i saken mot president Bill Clinton. Hun avviser at hun har flyktet fra stevningen og er fullt ut rede til å fortelle sin historie under ed.

Tidligere har Elizabeth Ward benektet at hun har hatt et forhold til Bill Clinton.

Nå står hun fram i et intervju med New York-avisa Daily News. Under intervjuet patter hun på en sigar og er iført en alpelue som er lik den lua 24-årige Monica Lewinsky gjorde verdensberømt i videoklippet fra plenen foran Det hvite hus der hun får en kjempeklem av president Clinton etter valgseieren i 1996.

Kjærlighetsnatta fant sted i 1983 i en leilighet i hotellet Qapaw Tower i Little Rock. Hun var 22, gift og studerte teater i New York, men besøkte hjemstaten for å delta på et veldedighetsarrangement. Hun støtte på Clinton som hun tidligere hadde truffet i selskapssammenheng, og han tilbød henne skyss i limousinen sammen med minst fem andre mennesker. De to flørtet i bilen. Et par dager seinere møttes de to på hotellet til et stevnemøte.

Hun forteller at Clinton ringte til henne etter at hun var dratt tilbake til New York, men hun sa hun ikke kunne treffe ham igjen.

- Han ringte, og jeg sa at jeg ikke hadde det noe godt etter det som var skjedd. Jeg har aldri siden snakket med ham om det. Jeg gjorde en stor tabbe. Du tror du kan slippe unna med den slags, men det dukker alltid opp igjen seinere på et eller annet tidspunkt, sier hun.

Miss America

Elizabeth Ward kommer fra landsbygda i delstaten Arkansas og havnet tilfeldig i en skjønnhetskonkurranse, som hun vant. Det førte henne helt til topps som Miss America i 1982.

Nå har hun to ekteskap bak seg og en serie små filmroller, en forside i Playboy og den nåværende rollen som sverdsvingende juveltyv i TV-serien «Highlander» der hun også havner i seng med kong Richard Løvehjerte.

- Kunsten imiterer livet, vitser hun i det Daily News skriver er et sjeldent lystig øyeblikk i hennes historie om natta med guvernøren og den pågående rettssaken.

Etter sin siste skilsmisse har Elizabeth Ward pendlet mellom Det karibiske hav, Paris og Hollywood uten at advokatene til Paula Jones har vært i stand til å nå henne med sin stevning.
Paulas advokater håper at Elizabeth Ward vil styrke deres sak ved å vitne for en jury om at daværende guvernør Clinton presset seg på henne og deretter sikret seg at hun holdt kjeft ved hjelp av trusler eller betaling.

- Løgnene får større troverdighet for hver dag som går uten at jeg tar til motmæle. Jeg måtte få en slutt på det. Det er blitt et kjempesirkus. Sannheten er at dette er noe jeg ikke vil snakke om i det hele tatt. Det er noe ingen har noe med, sier Elizabeth Ward Gracen i intervjuet med Daily News.

Hun føyer til at hun absolutt ikke har noe ønske om å skade Clinton. Hun stemte på ham og ville gjøre det igjen.

Fortid

En av Clintons valgkamp-medarbeidere spurte henne i mai 1992 om å sende ut en erklæring der hun benektet at hun hadde hatt sex med Clinton. Det var etter Gennifer Flowers-skandalen som holdt på å felle Clinton allerede før han ble president. Hun sendte ut erklæringen, men fastholder at hun verken ble presset eller truet til å gjøre det.

Hun forteller også at hun innledet forhandlinger med ukemagasinet Star om å gå ut med sin historie da de tilbød henne sju millioner kroner. Hun avbrøt forhandlingene fordi hun ikke «kunne se seg selv i øynene». Hun sier at noen av hennes gamlekjærester driver og formidler historier om henne. Noen av kjærestene beskriver hun som «virkelige sleipinger».

Elizabeth Ward Gracen sier at hun ikke har noe i søksmålet som Paula Jones har anlagt mot Bill Clinton å gjøre.

- Det er en fornærmelse mot alle kvinner som er blitt utsatt for sexpress. Sexpress er en meget alvorlig sak, men jeg faller kort og godt ikke inn under den kategorien, sier hun.

- Jeg har aldri vært ansatt i det offentlige, han oppførte seg aldri uhøvisk, han har aldri bedt meg om å lyve og han har aldri gitt meg arbeid. Den eneste grunnen til at de forfølger meg, er PR-effekten de kan få ut av det, sier hun.

Annet vitne

En tidligere venninne av Ward Gracen som heter Judy Stokes, har forklart under ed at Elizabeth i midten av 80-åra gråtende fortalte at Clinton tvang seg til sex med henne i baksetet på en limousine i 1982.

- Det er blank løgn. Noe slikt har aldri skjedd. Jeg har aldri sagt til henne at Clinton presset meg eller tvang meg til noe som helst. Jeg vet ikke hvorfor hun sier dette. Jeg forstår det ikke, sier hun.

FRIVILLIG:</B> Elizabeth Ward Gracen hevder at både akten og innrømmelsen av den var høyst frivillig.